Witam,serdecznie wiem że ten temat był poruszany wiele razy ,ale ...szukam informacji o maszynce do mięsa do kiciusia, którą warto kupić;metalową czy plastikową ?Przeglądnęłam fora na na wz i w necie nie mogę znaleźć żadnych informacji .Bardzo proszę jeżeli ktoś z Was ma taką maszynkę proszę o informację.Dziękuję
Ja zawsze będę za metalowymi. Mam masywnego kiciusia (ze swoimi wadami oczywiście - ale to wyszło dopiero w praniu), mam blendera kiciusia, też z metalowymi częściami.
I jakbym miała wybierać osobiście - to metal.
Jak już kupisz daj znać jak się sprawuje - generalnie nie potrzebuję aż tak bardzo, bo mięso mogę kupić mielone (ale tylko wołowinę i indyka - kurara i wieprzowiny niet - a ja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że jednak wieprzowina lepsza, mniej sucha), cena maku przyprawia o ból głowy (żeby go mielić na makowce) no i jakoś nigdy nie miałam do końca przekonania do przystawek. Ale kto wie.
Czy mogłabyś napisać coś więcej o wadach swojego KA jak i o modelu który posiadasz ? nie sposób znaleźć w pełni obiektywnych recenzji, każdy zachwala pod niebiosa podając jedną oczywistą wadę - koszt zakupu.
Posiadam wersję Professional HD - z misą bodajże 5 kwartową. Dobrze, że nie 7 - bo wtedy miałabym problem z domowym użytkowaniem (za mało składników). Teraz też czasami mam wrażenie, że jak jest mało składników - to mu gorzej idzie. Zdecydowanie lepiej radzi sobie przy misce wypełnionej do 1/2wysokości plus minus
Wady - mocowanie misy na "windzie" - a nie uchylane do góry. Idzie się przyzwyczaić (już to zrobiłam) - ale brakuje mi tego bardzo. No ale wszystkie professionale tak mają.
Niestety metalowych części nie można myć w zmywarce - a to bardzo boli mojego lenia.
Wydaje mi się bardzo głośny. Jak oglądam w telewizji - tam maja zazwyczaj aristany - i one są takie cichsze. Ale równie dobrze może być hałas zredukowany komputerowo, żeby było słychać gotującego.
No i brakuje mi pokrywy do miski w zestawie - spokojnie mogę ją dokupić, ba gdyby mieli ją w miejscu, gdzie kupowałam ostatnio blender - już bym miała. No ale nie mieli. Więc czekam kolejnej okazji.
Więcej grzechów nie pamiętam - choć może by się jeszcze coś znalazło na zasadzie czepiania.
Żadna z tych wad nie jest taką, która miałaby zdecydować o rezygnacji z marki. Może gdybym miała wybierać powtórnie - wiedziałabym czego mi brakuje konkretnie - a nie, że chcę z metalowymi częściami, bez zastanawiania się nad konsekwencją tego.
Jak to mówią coś za coś.
Ja zawsze będę za metalowymi. Mam masywnego kiciusia (ze swoimi wadami
oczywiście - ale to wyszło dopiero w praniu), mam blendera kiciusia, też z
metalowymi częściami. I jakbym miała wybierać osobiście - to
metal. Jak już kupisz daj znać jak się sprawuje - generalnie nie
potrzebuję aż tak bardzo, bo mięso mogę kupić mielone (ale tylko
wołowinę i indyka - kurara i wieprzowiny niet - a ja coraz bardziej się
utwierdzam w przekonaniu, że jednak wieprzowina lepsza, mniej sucha), cena
maku przyprawia o ból głowy (żeby go mielić na makowce) no i jakoś
nigdy nie miałam do końca przekonania do przystawek. Ale kto wie.
Mam Kiciusia ale bez maszynki do mięsa-kupiłam Zelmera i jestem mega zadowolona.Gdybym miała wybierać to tylko i wyłącznie metalową nawet gdyby była ciut droższa.
Mam KA od dawna, z dwoma dodatkami - maszynką do mielenia mięsa i maszynką do rozdrabniania orzechów, czekolady, warzyw i tp. Oba te dodatki są niewielkie, plastikowe, a sprawiają się bez zarzutu od ponad pięciu lat. Pozdrawiam - M
Mam KA od dawna, z dwoma dodatkami - maszynką do mielenia mięsa i maszynką
do rozdrabniania orzechów, czekolady, warzyw i tp. Oba te dodatki są
niewielkie, plastikowe, a sprawiają się bez zarzutu od ponad pięciu lat.
Pozdrawiam - M
Nie patrzyłam na przystawki - natomiast mój blender w Polsce kosztuje drugie tyle, co ja za niego zapłaciłam w USA.
Nie patrzyłam na przystawki - natomiast mój blender w Polsce kosztuje
drugie tyle, co ja za niego zapłaciłam w USA.
Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa.
Przed chwilą sprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to może bym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida (tam jest najdrożej).
Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów najmniej (49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu (choć nie zawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i kiedy). Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do mielenia, obudowa plastikowa.
Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw przystawek do mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100 dolarów.
A mniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70.
Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa. Przed chwilą
sprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to może
bym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida (tam
jest najdrożej). Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów najmniej
(49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu (choć nie
zawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i kiedy).
Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do mielenia,
obudowa plastikowa. Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw przystawek
do mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100 dolarów. A
mniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70.
na amazonie
Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa. Przed
chwiląsprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to
możebym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida
(tamjest najdrożej). Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów
najmniej(49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu
(choć niezawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i
kiedy).Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do
mielenia,obudowa plastikowa. Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw
przystawekdo mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100
dolarów. Amniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70. na
amazonie
Teraz znalazłam za 36 - ale dopiero po wpisaniu maszynka do mięsa - a nie wszystko do kichen aida.
Znalazłam też metalowe - za 76 dolarów
Teraz znalazłam za 36 - ale dopiero po wpisaniu maszynka do mięsa - a nie
wszystko do kichen aida. Znalazłam też metalowe - za 76
dolarów Zobacz tu
http://www.amazon.com/gp/product/B00BVC0LC8/ref=s9_simh_se_p79_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=search-desktop-advertising-no-results-center-1&pf_rd_r=1PYDSB3KT9MKP5C80D5X&pf_rd_t=301&pf_rd_p=1912906182&pf_rd_i=kitchenaid%20grounder
A widziałaś cenę na polskiej stronie kichen aida. Ło matko - prawie trzykrotna przebitka. No dobra jak doliczyć koszty przesyłki itp - niech będzie nawet i dwa razy...
A widziałaś cenę na polskiej stronie kichen aida. Ło matko - prawie
trzykrotna przebitka. No dobra jak doliczyć koszty przesyłki itp - niech
będzie nawet i dwa razy...