Proszę może ktoś zna okolice w które mogą się wybrać dwie starsze panie wiek ok.85 jedna z nich jest botanikiem i grzybiarzem uwielbia spacery po lesie, cały czas wertujemy internet i nic nie możemy znaleźć w cenie ok.80zł. za dobę z wyżywieniem planowane wczasy dopiero ostatnia dekada sierpnia i początek września będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
A może być zza miedzę w lubuskim ? Lasy pełne grzybów , cisza , spokój ..... tak opcja wchodzi w rachubę ?
Proszę bardzo ... może coś przypadnie Paniom do gustu
http://www.zamostowo.pl/noclegi.html#w
Starsze panie właśnie wypoczywają w zaciszu u Zosi jeszcze raz dziękuję.
Hanah30 ! Ja też wybrałabym ''U Zosi ''... Napisz jak panie zadowolone wróciły a może nadal wypoczywają. Pozdrawiam Was wszystkie ..
Wprawdzie nie jestem z wielkopolski tylko z dolnego śląska ale zapraszam do mnie do domu wakacyjnego folwark wrzosówka, szczególnie jeżeli chodzi o grzyby.Posiadam prywatny las (a raczej lasek) dostępny tylko dla gości z naszego domu wakacyjnego, w którym grzybów jest naprawdę mnóstwo. Poniżej dodaję zdjęcie na zachętę. Tak grzybki rosną wokół naszego domu.
Pozdrawiam
Rosnące grzyby to żadna atrakcja a jeszcze może trujące
Jak cennik zwali z nóg na ziemię, to miło będzie popatrzeć na grzyby
Smakoś ..! a już myślałam ,że nie umię liczyć zer . Na szczęście mam swoje K.. co prawda bez grzybków ale ogród, trawnik , warzywnik i huśtawka ...bezpłatnie . O cieple z kominka i zapachu drewna sosnowego nie wspomnę . ))
No no...z tym liczeniem, to też tak miałam Myślałam, że się pomyliłam, ale nie - jednak coś tam człowiek wyniósł z tej szkoły
Ps. A Twoje "K" są zwyczajnie bezcenne.
Taki był temat wątku a grzyby jadalne, zapewniam.
Tematem wątku była/jest "Agroturystyka Wielkopolska", a nie dolnego śląska
A co tam kierunek - grunt, że darmowa reklama była
Czy to źle że chcemy się pokazać. Uwierz mi że takich miejsc w Polsce jest jak na lekarstwo. Nie proponuje kolejnego miejsca, hotelu z 100 pokoi gdzie przebywają tłumy turystów i wszystko nastawione zbieranie jak największej ilość kasy. Proponuję naprawdę coś wyjątkowego, gdzie każdy ceniący sobie spokój ciszę i odpowiedni standard się tu odnajdzie . Każdy wkoło mówi o jakości, że nie ma pięknych i magicznych miejsc a jak ktoś już coś takiego zbuduje to zaczyna się mówić że drogo, że źle, że niepotrzebnie itd. Temat może był inny ale może dzięki temu ktoś , kto szukał takiego miejsca tu trafi i będzie naprawdę zadowolony. Drugą sprawą jest to że twierdzisz że cennik zwalił cię z nóg. Jeżeli znajdziesz jakieś miejsce w Polsce o podobnym standardzie gdzie zaprosisz 14 osób i zapłacisz 100zł od osoby za dzień (tak by wychodziło 1400zł/14 osób) to napisz chętnie zwrócę Ci różnicę.
Przepraszam że się uniosłem ale pracowaliśmy nad tym 17 lat, wkładając całe serce i dużo wysiłku więc takie osądy trochę Nas bolą.
Ale żeby rozwiać wszelkie wątpliwości serdecznie zapraszam Cię do Folwarku i jestem pewny że zmienisz zdanie :)
Gdyby było 30 zł od osoby to bez zastanowienia bym przyjechała. Takie ceny to dziękuję bardzo.
Nie wiem kto oferuje za 30 zł/osobę w domu , który ma 900 m2 , w którym bezpłatnie można korzystać ze wszystkich rozrywek za które nawet w najdroższych hotelach trzeba płacić a pokoje mają średnio 40m2 i są wykończone jak w 4-5 gwiazdkowym hotelu. Do tego 30ha działka, staw z widokiem na panoramę karkonoszy, las, ogromna hodowla zwierząt, quady, ruska bania, ogród, zadaszony gril i jeszcze inne.
To jak porównanie Daewoo Tico do Mercedesa Klasy S, można powiedzieć że merc jest drogi a daewoo tanie ale chyba na pierwszy rzut oka widać dlaczego jest taka dysproporcja w cenie.
Mnie nie interesuje jakiej wielkości jest dom. Ja nie płacę za powierzchnię domu czy za powierzchnię ogrodu.
Ale za jakość chyba płacisz ? Czy przykładowo jak idziesz to sklepu i kupujesz najlepszą dostępną szynkę to płacisz jak za najtańsze parówki ?
Dla mnie ważna jest cena. Czytam skład i jak nie ma promocji to nie kupuję najlepszej
Słusznie. Fajnie, że poświęciliście 17 lat życia...bla...bla...bla... Kamil, nie każdy sra pieniędzmi!
Wywołałeś mnie do "tablicy" więc jestem
Żeby była jasność nie prowadzę tu dyskusji na temat jakości oferowanej przez Ciebie usługi, bo nie byłam gościem więc wiadomo...
To, co mnie osobiście razi i co było powodem, że zabrałam głos w wątku, to Twój brak wyczucia, śmiałość i "sprytny" sposób na reklamowanie działalności. Nie podoba mi się (podkreślam, to wyłącznie moja opinia), kiedy ktoś loguje się na stronie WŻ tylko po to, by zareklamować swój business. Uważam to za przejaw braku kultury i jest to nieuczciwe w stosunku do właścicieli serwisu. Gdybyś chociaż zwrócił się do Nich (nawet w wątku) z zapytaniem, że chcesz zaproponować swój dom i co Oni na to...
Na stronie Wielkiego Żarcia jest naprawdę wielu fajnych ludzi i gwarantuję Ci, że trochę inne "wejście" i więcej wyczucia z Twojej strony spowodowałoby dużo sympatyczniejszy odzew.
A co do oferty... Kwestia ceny, to sprawa indywidualna - co dla jednego jest drogie, to dla drugiego OK. Ja wyraziłam swoją opinię.
Natomiast szukając noclegu w Bieszczadach trafiłam na oferty domów, gdzie wynajem całości (dom na 10-12 osób) nie przekraczał 500zł za dobę. W zasadzie w większości cena oscylowała bliżej 350zł. Wyższa, to zazwyczaj oferta gdzie w cenę wliczono korzystanie z Ruskiej Bani i to nie jeden raz ( jak u Ciebie). Za darmo dostępne były również rowery. No ale nie ma sensu przekonywanie siebie wzajemnie, bo oboje wiemy, że jak się dłużej poszpera w internecie, to naprawdę można znaleźć wspaniałe perełki. U Ciebie np. wystrój pokoju (w moim odczuciu) jest skierowany do osób, które szukają standardu hotelowego. No i OK, każdy potrzebuje czegoś innego. Tak czy siak nadal twierdzę, że cena tysiąc czterysta złotych za dobę (bez wyżywienia) jest zbyt wygórowana.
Wierzę, że aby uzyskać ten standard oferty musieliście włożyć w to wiele wysiłku i kasy dlatego życzę powodzenia i klientów.
Pozdrawiam - Emila.
Trochę drogo :(. W Szklarskiej można znaleźć tańsze noclegi
Może drogo a może nie zależy jak na to patrzeć i kto czego szuka. Sprawa indywidualna. Zresztą zapraszam, niezobowiązująco do odwiedzin bez żadnych opłat, gwarantuje że wszelkie obawy znikną :)
Pozdrawiam
Kamil .. obiecuję jak będę gdzieś tam w pobliżu .. wstąpię na pogaduchy przy fliżance tee... jak można oczywiście )))
Czy te ceny promocyjne są z wyżywieniem czy bez bo coś nie mogę doczytać........?
Ceny bez wyżywienia ale wkrótce się to zmieni, budujemy profesjonalną kuchnię,z ktorej będziemy mogli wydawać jedzenie.
Tak się zastanawiam czy prowadząc gospodarstwo agroturystyczne oferować pobyt z wyżywieniem, z częściowym wyżywieniem (np. same śniadania) a może bez - wtedy taniej ale zapewnić aneks kuchenny w pełni wyposażony.
Bo w zasadzie każdy na wakacjach chce mieć wszystko podane pod nos ale jednocześnie nie chce dużo płacić.......i niewiadomo jak to ugryźć:)
Zawsze coś se można upolować. Przecież duża hodowla.
No, to wyobrażam sobie ceny z wyżywieniem. :DDD