jak na razie jadłam tylko kanapke z serem ziarnistym i z papryką czerwoną
Dzienne spożycie produktów
wartośc 600- 1000 kcal.
pieczywo 100-150 gram
mleko przetwory 0,5 litra
chude mięso ryby 200 gram
tłuszcze 20 - 30 gram
ziemniaki 100 gram
warzywa 750 gram
z tych proporcji układałam meni życzę wytrwałości
no do kanapeczki dorzucam 2 jabłuszka na dziś ale cięzko troche mi burczy w brzuchu , ;-( zucie gumy torche pomaga
Lepiej przejdz na diete protal odchudzaj sie razem z dziewczynami no i głodu nie czujesz
tak tylko ze ja nie rozumię tej diety protal a ty schudłać na niej ?
a co jadłyscie na sniadanie bo to najtrudniej skomponować, a w pracy ?
żuce gumy nie jest dobre przy diecie wspomaga wydzelanie soków trawiennych i możemy czuć się głodni
Ja normalnie jadam z 1000- kalori :):) Basia a skąd masz ta diete ??
Jak urodziłam synka kupiłam sobie jakąs gazete i tam mam różne diety posiłki i ich kaloryczność jak będziesz coś chciała to daj znac
hej przestudiowałam tabele kalorycznosci potraw i sam komponuje posiłki by nie przekroczyć 1000 kalori
Ja tez tak robiłam nie wszystko co podają w dietach jest zjadalne przeze mnie :):)
dokładnie , i zchudłas na niej ? ile wytrzymałaś? a teraz nie jesteś na diecie?
Na protalu schudłam 12 kg. Zaczęłam dietę dokładnie 19 kwietnia. W tym czasie byłam dwa razy na wakacjach, gdzie sobie pofolgowałam ale po powrocie do domu dalej przestrzegałam diety. Od trzech tygodni jestem w fazie utrwalania wagi. Jeśli diety nie rozumiesz poczytaj wątki na jej temat na WŻ. Najlepiej kup książkę " Nie potrafię schudnąć" P. Dukana. Do dostania w Empiku i księgarniach. Po przeczytaniu książki diametralnie zmieniałam sposób odzywiania. Czuję się lekko, zero wzdęć itp. Polecam.
P.S. Dietę Protal mogą stosować osoby, które nie mają problemów z nerkami.
jestem wiecznie gdzieś tu pisałam moja dieta to śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem a kolacje oddaj największemu wrogowi. :):) Ja potrzebowałam schudnąć 3 kg po dzieciach. Kupiłam gazetę bo były w niej fajne przepisy i zachęcił mnie tytuł schudnij 3 kg w tydzień, więc ja chciałam sprawdzić i zaczełam sie bawić w komponowanie przepisów. Schudłam dokładnie tyle ale waga pokazała tyle po 2 tyg . Teraz staram się jeść zdrowo mam w głowie co ile ma kalorii - przez tą gazete. Najważniejsze to śniadanie na śniadanie wybierałam najbardziej kaloryczne potrawy do 250 kal - śniadanie to stelaż na cały dzień jeśli zadbasz o to nie będziesz odczuwac głodu. Przez tą gazetę dowiedziałam się co ma ile kalorii, moje dzienne posiłki to max 1200 kc.ale nie przez diete tylko dowiedziałam się że ja zwyczajnie tyle jadam i jestem syta. Najważniejsze było to że przez jedzenie dużej ilości warzyw poczułam się super nigdy się tak rewelacyjnie nie czułam jak wtedy. Jak znajdę chwilkę to wrzucę parę przepisów z tej gazety tych ulubionych będziesz miała przykład np zupa z kiełbaska drobiową i fasolką zieloną, Jabym zjadła ją w całości to bym pękła dla mnie taka ilośc to było za dużo , każdy jest inny. Ja potrzebuje 3 posiłków dziennie, koniecznie w porze obiadowej musze mieć ciepły posiłek bo inaczej będę cały dzien chodzić głodna. Dieta gdzie człowiek czuje się głodny to trochę tak bez sensu jak czujesz się głodna to musisz kombinowac np zjadać syto ranno mniej popołudniu itd.
Ja nie stosowalam diety ale jadlam wszystko z polowy i schudlam 5 kilogramow.
http://wielkiezarcie.com/recipe53066.html tutaj część już dodałam
dodałam jeszcze przekąski i obiady mam nadzieje że nie bedziesz chodzic glodna
Zaletą tej diety jest to że nie tylko odchudza lecz także zmienia przemianę materii.
Podczas jedzenia nie wolno popijac żadnymi płynami, można się napic 30 minut po jedzeniu.
Potraw nie wolno solic, cukrzyc, nie pic alkocholu ani używac tłuszczów.
Przyprawy które używamy to: pieprz papryka cytryna.
Dietę wolno stosowac tylko dwa razy do roku.
PIERWSZY TYDZIEŃ
1 dzień
Sniadanie: tylko czarna kawa może byc dobra lubzbożowa
Obiad: 2 jajka na twardo szpinak pomidor lub zamiast jaj kawał mięsa chudego
Kolacja: duży stek, sałata pokropiona cytryną
2 dzień
Śniadanie czarna kawa suchar
Obiad duży stek sałata
Kolacja 10 dag. szynki jogurt naturalny
3 dzień
Sniadanie czarna kawa krakers
Obiad seler obsmażany w oleju pomarańcza
Kolacja 2 jajka na twardo plaster szynki sałata
4 dzień
Sniadanie czarna kawa
Obiad 2 jajka na twardo filiżanka startej marchwi 10 deko żóltego sera
Kolacja sałatka owocowa jogurt
5 dzień
Sniadanie czarna kawa
Obiad gotowana chuda ryba pomidor
Kolacja tarta marchew lub duży stek i sałata
6 dzień
Sniadanie czarna kawa suchar krakersy lub chlebek chrupki
Obiad cwiartka gotowanego kurczaka sałata
Kolacja 2 jajka na twardo filiżanka tartej marchwi
7 dzień
Śniadanie herbata gorzka
Obiad plaster mięsa z rusztu i pomarańcza
Kolacja jemy to na co mamy ochotę lecz mieszczące sie w tej diecie.
DRUGI TYDZIEŃ
Dietę powtarzamy od dnia pierwszego do dnia siódmego.
Dieta z lat 80 nazywana Dietą kosmonautów.
umarła bym z głodu ;) ale nie neguję jak komuś pomaga to jestem jak najbardziej na tak
Ta dieta bardzo przypomina mi diete kopenhaska.Dziewczyny to utopia:)Dieta,ktora dodtarcza organizmowi 600-700 kcal dziennie powoduje szybki spadek wagi ale powoduje tez duze oslabienie organizmu.Malo tego moge zagwarantowac ze po takiej diecie nekac nas beda napady wilczego glodu.Wszyelkie diety to jak rzucanie papierosow: walka z nawykami.1000 kcal owszem jest niezla ale najlepiej przejsc po jakims czasie na 1200 potem na 1400-1500 , dojsc do 1800-2000 8zalezy dla kogo) i tak zostac.Dieta jest cale zycie.Ale co ja tam gledze,przeciez my to wszysko wiemy.Latwo radzic,trudniej wprowadzic w czyn:)Pozdrawiam
Ja od miesiaca nie jem po 18, przez ponad 2 tyg biegalam 2 lub 3 razy w tygodniu. Od tygodnia mam przerwe w bieganiu , przeziebiona jestem i sobie darowalam. Spadlo mi 4,5 kg. Nie gloduje, pije duzo wody, a co najwazniejsze celulit mi zanika:-). To chyba od wody i cwiczen. Zycze powodzenia i wytrwalosci.
hej dizewczyny dziekuje za podpowiedzi. wczoraj zjadłam tylko 1000 kalori (to duzo mniej jak zazwyczaj jem) i o dziwo nie byłam wieczorem glodna jak to bywa jak jem wiecej ;-( mi się wydaje za ja mama pop prostu apetyt do jedzenia . jak zaczne jesc to jem i jem ;-( nie mogę sobie odmuwic a jak mam wydzielone porcje to jest ok ;-)
Zycze Ci powodzenia i konsekwencji :)
no dzis jak do tej pory zjadłam kanapkę z serem ziarnistym z papryką czerwona i 2 jabłka ;-)
Jesli moge Ci cos doradzic - owoce tucza.moze wyjatkiem jest grejpfrut ale tez z umiarem.Lepiej na jakis czas z nich zrezygnowac chociaz wiem jak trudno bo tez lubie
Fakt, podobno tuczą Te najsłodsze chyba najbardziej - głównie winogrona. Ja po grejpfrucie nieciekawie się czuję (taka jakaś 'rozepchnięta' w środku, to pewnie przez ten kwas ), chociaż przyznaję, że smaczny jest Gdybym ja miała coś doradzić, to rezygnację z soli - na jakiś czas. Latem zrobiłam sobie taki tydzień bez soli, gotowania i smażenia - same surowizny (warzywa, owoce, ew. gotowana kasza gryczana). Większość posiłków była beznadziejna, żadne przyprawy nie pomogły, ale jak się potem lekko czułam Ogólnie polecam taki eksperyment (kalorii nie liczyłam) dla samego dobrego samopoczucia
no tak ale wpracy szybko zjesc jabłko czy dwa a juz gozej z grejfrutm ;-( trzeba się z nim banęczyć obrać talezyk itp ;-( chyba ze by w domu obrał ?
Ah, no i jeszcze ananas (świeży) jest dobry Do pracy mogłabyś wziąć już pokrojone, albo w postaci sałatki owocowej (zamkniętej w pojemniczku) - jeśli lubisz
dzis zaczełam duzo czytać na temat diety proteinowej . moze to ma sęs moze się zastanowie na tym tylko małop rzepisów jest ja te produkty wykozystać w daniu
Basiek, ale dieta 1000 kcal, to bardzo mało. Przecież będziesz cały czas głodna.
1000 kcal to nie jest mało. Wstawiłam przepisy z których można komponować diete 1000 kcal można się odchudzac i nie być głodny na seriio sama na sobie przetestowałam (jak chciałam zrzucić 3 k)g. Odpowiednio skomponowane posiłki z dużą zawartością błonnika nie pwodują głodu nie wierzycie to spróbujcie :P
http://wielkiezarcie.com/recipe53070.html wstawie jeszcze śniadania i kolacje
Aggusiu, jak mówisz to tak jest. Ale jak widzę 1000 to mi się wydaje, że umarłabym z głodu.Bo to się chudnie w szybkim czasie. Nie ma jo-jo? trzeba się chyba pilnować.
Ewciu
tez mi się tak wydawało dopóki nie przeszłam na dietei i nie zaczełam się tym interesować np talerz pomidorowej czy ogórkowej ( bez śmietany) ma tylko 150 kalorii, 5 dag fileta z indyka czy szynki gotowanej to jest dobrych 5, 6 plasterków zależy jak grubo pokrojone. Nie musimy być głodne będąc na diecie dlatego wstawiłam te przepisy. Dieta po której jesteśmy głodne moim zdaniem ,to zła dieta bo prędzej czy póżniej zwycięży głod.
Trudno mi odpowiedzieć Ci na pytanie czy nie ma efektu jo-jo ja chciałam schudnąć tylko 3 kg po synku- udało mi się dzięki tym posiłkom bez ćwiczeń. Do tej pory trzymam swoją wagę. Trzeba też pamiętać że efekt jaki zobaczymy na wadze będzie widoczny dopiero po 2 tygodniach. Dlatego nie polacam wskakiwania codziennie na wagę raz na tydzień dla niecierpliwych a dla tych bardziej wytrwałych nie częściej niż co 2 tygodnie. Co do ćwiczeń to zalecam jak najbardziej ruch to zdrowie
hej wcale to nie jest mało
zjadłam dziś
2 kromeczki (małe) chelba pełnoziarnistego z serkiem ziarnistym 2 jabłka saładke jazynową (bez majonezu tylko jogurt naturalny) 50 dag makaronu z sosem pomidorowymz warzywami i duza ilością pieczarek (które prawi nic nie maja kalori) i to daje 1000 kalori co Wy na to?
http://wielkiezarcie.com/recipe53108.html tutaj wstawiłam same śniadania
http://wielkiezarcie.com/recipe53109.html
tutaj masz kolecje ,to masz już wszystko co Ci potrzeba :) Ja sobie dowolnie zamieniałam posiłki czyli czasem to co na obiad robiłam na śniadanie itd . czasem jest tak że w tej diecie trzeba dośc dużo produktów położyć na kanapke i polać dresingiem. Mnie osobiście denerwowało jak wszystko mi leciało z kanapki dlatego wszystko wrzucałam do miski polewałam dresingiem czy tam np serkiem homogenizowanym zależy jaki przepis, a kanapke do tego jadłam tylko z masłem. Musisz pokombinowac np jak nie miałam roszponki dawałam sałatę jaka akurat miałam nie lubie zielonej papryki to dawałam czerwoną.
Polecam Ci ta zupę z obiadów z zielonej fasoli ja pomimo tego żę nie jestem na diecie robię ją czasami a mój luby za nią przepada, dla mnie na 1 raz tej zupy jest za dużo, dlatego drugą porcje np zjadałam na kolację. Sama zobaczysz ja czułam się po tej diecie rewelacyjnie może dlatego że na codzień nie przykładam wagi do jedzenia aż tak dużej porcji surowych warzyw. Rezygnowania z owoców bym ci nie doradziła, owoce to cenne źródło witamim. Banan np ma 150 kcal więc jak sobie pokombinujesz posiłki to i na owoce będzie miejsce. ja do tego normalnie piłam 2 kawy dziennie z cukrem i mlekiem z teg zrezygnowac nie potrafię, herbaty ziołowe bez cukru i woda mineralna bez różnicy czy gaz czy nie gaz. Życzę powodzenia i mam nadzieje że ci się przydadzą te przepisy
a Ty ile zchudłaś?
co jadłaś w pracy ? to mnie najbardziej drazni cowziasc do pracy?
ja chciałam tylko 3 kg Do pracy polecam kanapki z przepisów które wstawiłam z dresssingiem tylko zamiast kanapki polej dressingiem warzywa i będzie sałatka.
Kanapka z jajkiem i papryką
Kromkę pełnoziarnistego chleba posmarować łyżeczką margaryny.Nałożyć 2 liście sałaty oraz po pół czerwonej, żółtej i zielonej papryki ( drobno pokrojonej) oraz ugotowane na twardo i pokrojone na ćwirtki jajko. Zmieszać 5 dag serka homogenizowanego oraz torebkę sosu do sałatek. Dressingiem udekorować kanapkęn
Chodzi mi o takie przepisy zamiast na kanapkę to do pojemnika wszystko oprócz kanapki oczywiście. Kanapke jesz osobno, w obiadach są nadziewanerzpomidory które też śmiało możesz zabrać możesz zjeśc jogurt z płatkami. Wszystko zależy co lubisz, Czy masz w pracy mozliwośc odgrzania np zupy. Polecam Co tą z zielona fasolą i kiełbaską drobiową