Chciałbym zaprosić wszystkich do testowania nowej wyszukiwarki, która jest już prawie gotowa.
Wyszukiwarka na razie aktualizuje swoją bazę danych tylko raz na dobę w godzinach nocnych. Później będzie się to odbywać znacznie częściej.
Zgłaszanie ewentualnych błędów:
To może nie jest wielki błąd bo w niczym nie przeszadza ale zauważyłam taka rzecz. Jeżeli wpiszę w wyszukiwarkę słowo zawierające polskie znaki to owszem znajdzie bez żadnego problemu i wszystko jest prawidłowo tylko w tym miejscu co wpisałam to słowo polskie znaki są zamieniane na znaczki. Sprawdziłam wczoraj kilka razy w opera9.64 Mam też pytanie jeżeli korzystam z wyszukiwania zaawansowanego to w jakim formacie mam wpisywać datę. Proszę też by gdzieś na stronie umieścić tą wyszukiwarkę by nie trzeba było szukać tego linku który tu napisałeś.
Co do ostatniego postulatu. Wyszukiwarka zostanie umieszczona w wyraźnym miejscu na stronie, gdy zostanie przetestowana i oficjalnie opublikowana. Nie widzę logicznego powodu, dla którego produkt w fazie testów, w których uczestniczy pewna grupa zainteresowanych miał być wystawiony do użytku publicznego.
a czemu już nie ma nowej wersji wyszukiwania /zaawansowane/? nie będzie już, czy to tylko chwilowe?
o przepraszam, nie kliknęłam w podany wyżej link, wszystko jest....proszę skasować oba moje posty, bo są bez sensu........dziękuję!!!
Test wyszedł bardzo dobrze. Mozilla 3,5,2 / szukany był " tort Sachera" /. Pozdrawiam !
Powód logiczny jest taki, że nie każdy zajrzy do tego tematu.
Asie, czy Ty dokładnie przeczytałaś moje słowa? Pampasowi zależało na przetestowaniu wyszukiwarki przez zainteresowaną grupę osób, które aktywnie uczestniczą w życiu forum i zaglądają do nowych wątków. Upublicznianie produktu w fazie testów kilkuset tysiącom ludzi, którzy wchodzą na stronę główną, z których większość nigdy nie napisało ani nie napisze słowa na forum jest właśnie nielogiczne z punktu widzenia programisty oraz moderującego i może wywołać więcej szkód niż pożytku.
Wyszkiwarka w ciągu najbliższych kilku dni i tak znajdzie się na stronie, ponieważ wszystko wskazuje na to, że nie ma błędów lub są bardzo nieznaczne, które będzie można szybko usunąć.
Ja również przepraszam. Internet to takie świństwo, przez które czasem trudno prawidłowo ocenić intencje piszącego, skoro za słowem nie idą mimika oraz intonacja. Łatwo o pomyłkę w interpretacji.
Idę na zakupy jedzeniowe, a potem wracam postestować szukanie przepisów w nowej wyszukiwarce.
Super:)))
Nowa wyszukiwarka znalazła to,czego ''stara''w ogóle nie wyłapała:)Hasło-ciasto szczęścia.Jednakże,nie wiem czy to ważne,zamiast polskich znaków wyskoczyły jakieś robaczki...
Ważne, ważne, będzie poprawione!
Testujcie dalej :)
od wielu lat uzywam mozzilli więc i teraz mozzilla w użyciu, najnowsza wersja-pojęcia nie mam co do numeru. jedyne do czego mogę się przyczepić to krzaczki zamiast polskich znaków w okienku, gdzie wpisuje sie wyszukiwane słowa, frazy :)
Krzaczki pojawiające się zamiast polskich literek poprawione.
U mnie nadal krzaczki...
Poza tym nie zauważyłam jakiś problemów - działa zdecydowanie szybciej
mam mozillę - być może wersję najbardziej aktualną - bo niedawno krzyczał, że jest do pobrania. I pewnie to zrobiłam, aby pozbyć się upierdliwości przy każdym włączaniu komputera....
Masz rację, jakoś zapomniałem poprawić w wersji podstawowej wyszukiwarki (zrobiłem tylko zaawansowaną)
Teraz już jest ok.
Wydaje mi się, że przeglądarka nie pokazuje więcej niż 999 pozycji czyli jeżeli jest duzo na dany temat to nie pokarze wszystkiego.
Widocznie nasza strona jest tak beznadziejnie konserwatywna i uboga w treść, że nie potrzeba więcej niż 999 pozycji w wyszukiwarce.
A tak na poważnie, to zawsze możesz popróbować innych pozycji już podczas wpisywania haseł wyszukiwania. Różne konfiguracje, pełna satysfakcja.
A tak na marginesie, naprawdę przekopujesz się przez więcej niż 999 wyników jednego wyszukiwania? To twarda sztuka jesteś ;P
Napisałam co zauważyłam. Na pocieszenie napiszę, że poległam i nie przeczytałam wszystkich pozycji.
Hihihi, no miałam nadzieję, że się do tego przyznasz :D
Dziś nowa wyszukiwarka znajdzie się na głównej stronie.
Dziękuje. Już sprawdziłam i tak jak pisalaś już jest
A ja ja wlasnie sprawdzilam i musze powiedziec, ze odwaliliscie KAWAL swietnej roboty. Dziekuje;)
Ja już duzo na spamowałam w tym temacie ale jestem pod wrażeniem. Wyszukiwarka jest super. Jest w niej chyba wszystko co bym chciała. Wielkie dzięki dla Pampasa.
wyszukiwarka jest kapitalna:) dzieki wielkie :)))
Ta wyszukiwarka jest po prostu zajefajna:)))W końcu nie trzeba się przegrzebywać przez całe WŻ żeby znaleźć przepis,o jaki nam chodzi.
Fajnie,że jest opcja przeszukiwania tylko w konkretnym dziale:)
może ja nie kumata, ale widzę okienko "rozwiń listę grup przepisów", i po prostu nie wiem jak z niej skorzystać, a bardzo chętnie bym skorzystała z takiej opcji
Ooooo, śliczne dzięki. Już mi się lista rozwija
No wiec moj wniosek - bez polskich znakow trudno cos znalezc. Nie wiem czy to zamierzone ale...utrudnia szukanie osobom kozystajacym z innojezycznych tastatur. Wiem ze istnieja jakies programy ladujace polskie znaki ale ich nie moge zakladac na komputery biurowe z ktorych w wiekszosci korzystam. Dla mnie szkoda.
Hmm teraz nie wiem gdzie wlasciwie szukalam w starej czy nowej.. No na prawo w okienku szukaj, wiec nie wiem czy moje spostrzezenia sa aktualne czy zrobilam cos zle....Bo na przyklad na brzoskwinie nie pojawilo sie nic a na dzem z brzoskwin tylko dyskusja na forum choc mialo sziukac wszedzie. Jedynie konfitura z brzoskwin wyswietlila sie jedna konfitura brzoskwiniowo- marchewkowa na forum.
Z polskimi znaczkami to niesty nie da się nic zrobić.
Co do szukania, to chyba coś źle zrobiłaś, bo mi na hasło "brzoskwinie" wyskakuje 647 wyników.
A i wyszukiwarka już jest tylko w nowej wersji.
no tak ale juz na haslo dzem z brzoskwin to tylko ten jeden przepis na forum sie wyswietla...hmmm A moze faktycznie nie ma wiecej przepisow na dzem z brzoskwin? Dzem brzoskwiniowy tez malo co - trzy pozycje i to nie na dzem lecz z jego zawartoscia...Konfitura brzoskwiniowa tylko jedna. Moze faktycznie jest tylko jeden przepis a ja liczylam na wiecej....
Jak mi wyjdzie to wstawie moj. Pozdrawiam
u mnie wogule wyszukiwarka nie dziala;/
Czy możesz sprecyzować, co znaczy "nie działa". Najlepiej poprzyj przykładami.