Troszke wiecej jak 2 tygodnie temu poinformowalam Was drogie Protalowiczki, ze wysiadam z diety, odtad bede sie madrze odzywiac, doszlam juz do 66 kg i pozjadalam wszystkie rozumy.Owszem, odzywialam sie zdrowo 4 moooze 5 dni a potem..Hulaj dusza piekla nie ma.Byly moje urodziny,tlusty czwartek itp.zwazylam sie dzisiaj i...67,6.moze jestem przed miesiaczka i troche magazynuje wode ale z kilogram napewno mi przybylo.Wczoraj byla popielcowa sroda wiec posypuje glowe popiolem i wracam skruszona.moja 11 letnia cora powiedziala mi dzisiaj "mamo- po co robisz te diety jesli potem rzucasz sie na jedzenia ja dzikus?".Mam nadzieje ze przyjmiecie grzesznice ponownie.Pozdrawiam wszystkie Panie zyczac milego dnia
Wracaj do nas, do wątku Dieta Protal 3, będziemy się wzajemnie pilnować...Pozdrawiam gorąco i protalowo ;D
Dzieki Pola moze tym razem nie wymiekne:)
Asiu słońce to zaczniemy razem. Ja nie robiłam diety ponad 2 tygodnie. Miałam grype , nie w głowie mi były diety . Nie miałam siły z wyrka wstac a co dopiero robić dania proteinowe. Nie jadłam duzo bo nie miałam apetytu i brzuch mnie bolał przy tej chorobie. Sponiewierała mnie strasznie,do tej pory antybiotyk biore bo o mało mi na płuca nie poszło , dopiero dochodze pomału do siebie.Nie zycze grypy najorszemu wrogowi . Podreperuje sie do poniedziałku jakimis owocami , witaminami i zaczynam z Tobą od przyszłego tygodnia.
Buziaki
A ja zachodziłam w głowę, gdzie się nasza Dorota podziała ?Zawsze udzielałaś nam mądrych rad i było tak pusto bez Ciebie !
Jakoś tak ciepło na sercu zrobiło mi sie czytając te słowa. Wróce do Was z nowymi siłami i będziemy nadal sie wspierac.
ps. bardzo lubie czytac Twoje posty . Duzo w nich mądrości zyciowej
Pozdrawiam
ja tez myslalam o Tobie dorota, co sie z Toba dzieje.Wspolczuje grypy, najpierw dobrze wyzdrowiej a potem zacznij powoli diete.Zadna dieta odchudzajaca nie sprzyja organizmowi wyczerpanemu po chorobie.Pozdrawiam serdeczne.Wracaj do zdrowia
Dziękuje Asienko za te słowa. Dojde do siebie szybko mam nadzieje i w przyszłym tygodniu zaczynam od nowa. Brakuje mi tych postów, tej radosci kiedy stawałam rado na wage i widzialam efekty. Teraz nie wejde na wage za chiny . Schowam głęboko i wyciągne dopiero za miesiąc . Fajnie,ze w koncu w marcu bedzie ksiązka z przepisami. Doczekac sie nie moge.
Buziaki , fajnie ze wróciłaś
No to witam z powrotem dwie skruszone duszyczki! A Tobie, Dorotko, dużo zdrowia życzę!!!
Witaj i cieszę się , że dołączysz do nas , ja dzis 4 dzien diety i jakos sobie radze, najgorzej jest z czekoladkami jak ja je lubie , wczoaj się wazyłam mialam 66 kg czyli mam do zrzucenia ok 5-6 kg , ale dzis jakies spodnie luzniejsze , czy to możliwe???
Tak olusiu, to możliwe i wspaniałe ! Tylko nie osiadaj na laurach, trzymaj się...
Cześć dziewczyny, muszę przyznać że i mnie brakuje słodkości, ale też muszę się przyznać że zrobiłam sobie kompleksowe badania krwi i moczu, i prawie wszystko ok oprócz .........cholesterolu troszkę za dużo i wiecie co lekarz powiedział (ponieważ nie jadam tłustych rzeczy brrrrrrr) więc nie mogę jeść słodkości które tak uwielbiam. Myślałam że cholesterol to tylko z tłustego jedzenia, a nie z czekoladek czy innych słodyczy, więc jak widać ta dieta to akurat dla mnie jest bardzo dobra.
basiu jesli masz problemy z cholesterolem to nie jedz za duzo jajek
powiedzcie mi czy w 1 fazie można jest ogórki konserwowe czy tylko kiszone??
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
> powiedzcie mi czy w 1 fazie można jest ogórki konserwowe czy tylko kiszone??
odwrotnie olusiu.
Mozna jesc konserwowe a nie kiszone
Pozdrawiam
dzieki za szybką odpowiedz , poki nie dojdzie mi ksiązka bede was kochane pytała :) a jeszcze mi się przypomnialo , czy można jesc filety z makreli w occie?? dziś zrobilam sobie kurczaka w galarecie gdzies wczesniej czytalam , ze mozna pozdrawiam
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
> czy można jesc filety z makreli w
> occie??
filet z makreli jak najbardziej ale musi on byc w occie winnym niestety bo tylko taki mozna dodawac do potraw w czasie diety
hm a ja dzis zjadlam galarete z normalnym :( jutro wybieram sie do reala po ocet winny i sol dietytyczna a co z tą galaretą mozna jest bo narobilam i teraz sama nie wiem:(
Jak zrobiłaś za duzo to wyslij mi troche ;-)
a tak powaznie to jedz smiało tylko dopoki nie bedziesz miała octu winnego to polewaj ją sokiem z cytryny.Wiem,ze to nie to samo ale przynajmniej zgodnie z zasadami diety.
dziś juz nie jem z normalnym octem , jutro pojade po ocet winny i sobie zjem , no i chętnie się podziele :)
Skopolendro?? co u Ciebie czy masz diete?? czy odpuścilaś brakuje nam Ciebie pozdrawiam
Ojej,przepraszam ze nie piasalam tak dlugo.Walcze sama ze soba.Nie wiem co sie dzieje ale skladniki diety protal dozwolone doslownie wychodza mi z buzi.Nie moge ich jesc bo powoduja u mnie odruch wymiotny:((.nie wiem co zrobic bo boje sieze odrobie to co uzyskalam przez miesiac diety.Najczesciej jes tak,zecaly dzien trzymym diete po to zeby nagrzeszyc wieczorem.Wiem...nic glupszego nie moge robic...:)..Jestem beznadziejnie slaba i totalnie brak mi samodyscypliny.Waze nadal 66 kg to nie jest zle...Mam jakiegos dola:).Bardzo ci dziekuje zeo mniepamietasz.Jestes jak swiatelko w tunelu:):)Pozdrawiam serdecznie
Wierze ,ze ci ciężko , ja też mam ok 66 kg , chce zrzucic do 60 kg i jakos ostatnio waga sie zatrzymala , jak mam warzywka to jest ok , jakos idzie urozmaicić potrawy , ale jak same proteinki jest gorzej , też mi brakuje już chleba , słodyczy itd mam dosc kurczaków , jajek , cięzko jesc jajecznice bez chleba czy np sałatke z makreli bez chleba , postanowilam wytrwać do swiąt a potem zobacze , jak waga spadnie do swiat jeszcze o 2 kg to bede dalej walczyc , jak nie to przejde na diete jedz połowe , coś musi zadziałać , chcialam jeszcze dodatkowo , zebym szybciej chudła chodzić na fitnes , poszlam raz - bardzo mi sie podobalo , tyle , że teraz ledwo chodzę , bolą mnie strasznie mieśnie ud , nie wiem czy to jakies zapalenie czy co :( pozdrawiam
Cześć dziewczyny, tak czytam i czytam i chciałam powiedzieć, że jeżeli chodzi o ocet, to też kupułam winny, ale płaty śledziowe w occie jem ze sklepu, jakoś do głowy mi nie przyszło że nie można z powodu octu. Dzisiaj kończy mi się 30 dzień diety i mam 7,8 kg mniej, od jutra znowu same proteiny i już sobi kupiłam 2 słoiki płatów w zalewie octowej (przeczytałam na etykiecie że jest tam bardzo dużo białka, więc wydaje mi się że ta odrobina octu zwykłego nie ma znaczenia), pozdrawiam Basia.
Ps. nie wiem w którym wątku pisać bo są akywne dwa.
ja też juz jadłam te platy z occtem , myślę , ze tyle occtu nam nie zaszkodzi , czasem poprostu juz sie ma ochote na coś innego :)
jestem przekonana basiu ze odrobina octu nie ma znaczenia.Cukier co jest w sledziach to pewnie niebezpieczenstwo ale jesli one sprawia, ze Twoj posilek bedzie przyjemny to chrzanic wszystko.Najwyzej pewniego dnia schudniesz nie 200g tylko 199:):)Pozdrawiam.Acha mysle ze musimy pisac na glownym watku.Ten zalozylam zebyzaznaczyc swoja ponowna obecnocsc a w tym drugim sie nie odzywam bo mi wstyd zewracam skruszona i guzik...dalej sie obzeram
Basiu jestesautorka tylu wspanialych przepisow.Jak to robisz, ze potrafisz sie oprzec swoim dzielom?:)
Mysle ze te bole to zwyczajne zakwasy miesniowe.Wiem,ze to silny bol ale sprobuj zmuszac sie codzienniedo odrobiny wysilku.Bol ustanie.W apteco mozna kupic taki zel lagodzacy bol kosztuje pare groszy i nazywa sie BALS SULPHUR.kiedys lekarz polecil to naszemu synowi po przetrenowaniu.Jest bez recepty.Co do odchudzania: czytalam np ze jeciesledzie marynowane a przeciez one maja duzo cukru.wiem, ze jedzenie tylko tego co dozwolone grozi wymiotami:(.Mam tez ten problem ze uwielbiam gotowac i piec (piec szczegolnie) i to jest taaakie pyszne,ze jak tego nie jesc.Poza tym mam w domu poza mna 4 osoby,ktore diety nie maja i musze je wszystkie nakarmic.Cale dnie spedzam w kuchni (troche z wyboru nie z koniecznosci) no i dla siebie samej nic juz mi sie nie chce kombinowac.nie dramatyzuje z waga bo 66 kg to zaden problem aletak jak Ty chcialabym wazyc 60 kg no mooze 62-63.Te kilka kilo ktote dzieli mnie od sukcesu jest bardzo trudne.Mam 38 lat,wszyscy mowia mi ze wygladam bardzo mlodo.a ja chce jeszcze lepiej:):)musze przyznac ze cieko mi pogodzic sie z uplywajacym czasem::((.Dobra koniec marudzenia.Glowy do gory dziewczyny.Mimo paru kilo w ta czy w tamta i tak jestesmy piekne:).Zycze Wam milego dnia
Jeżeli chodzi o te śledzie w occie, to teraz przeczytałam etykietę i muszę Wam powiedzieć ,że nie ma w nich cukru, tylko substancje słodzące, tak że można je wcinać. Skopolendra co do wieku to się nie przejmuj tak bardzo, ja w tym roku kończę 50 lat i podobno też nie wyglądam na nie a czuję się jakbym miała 20 lat i to jest najważniejsze, pozdrawiam i przechodzę do głównego wątka.
witam dziewczyny wiecie kto by mógł mi wysłac te ksiarzke na temat diety protal oczywiscie na mój koszt bym sobie ja skserowała i odesłała?
ZA 15 ZŁ mozna ja kupic na allegro , więc taka wysylka chyba malo oplacalna
Witam dziewczynki ja od dzis zaczynam dietke do Komuni syna musze schudnąc ale...czy się uda zobaczymy. Bardzo was prosze piszcie w miare mozliwosci co jecie myślę że to pomoze i innym .
a tu stronka z książką
http://www.allegro.pl/item588905857_nie_potrafie_schudnac_pierre_dukan_wys_24h.html
pozdrawiam i trzymajcie za mnie kciuki
Ja zaczęłam od wczoraj moje drugie podejście do Protalu,chciałabym tym razem wytrzymać....Pozdrawiam....