Jest już wątek o obiadach (mój ulubiony), o śniadaniach to może zaczniemy wątek co jemy na kolacje?
Ja dzisiaj zrobiłam pastę z tuńczyka wg przepisu Wkn oraz parówki w sosie pomidorowym, chlebek i herbatka z cytryna :)
Zjedliśmy dzisiaj bułeczki grachamki, parówki na gorąco z domowym ketchupem w/g przepisu ekkore, i herbatkę z cytryną.:)
dla mnie surówka z pekinki , i tosty z pomidorem i ogórkiem , dla pozostałych parówki i oczywiście herbata z miodem i cytryną ( grypa w domku)
Oj już nic,właśnie najadłam się kluseczek,chyba że później jabłka tarte:)
U mnie beda kanapki z serkiem, wedlinka i pomidorem. Do tego do podjedzenia salatka z pomidorka i ogorka. Synus pewnie zazyczy sobie chleb z nutella ale jak go znam uda sie go przekonac do czegos innego.
U mnie już po kolacji, a co było -placki ziemniaczane,.herbatka z cytrynką .
Placki ziemniaczane usmażone przez przyszłą teściową :)
U mnie paczka krówek . Udało mi się dorwać te ciągnące.
... krowa?
Przepraszam, ale chyba znów mam objawy głupawki forumowej - obiecuję, że do jutra przejdzie
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> ... krowa? Przepraszam, ale chyba znów mam objawy głupawki forumowej -
> obiecuję, że do jutra przejdzie
nie nie!! niech nie przechodzi :)) ( a miałam nic nie pisać dzisiaj :)
No bo się za nią biedną ciągnie ta wścieklizna latami
Wczoraj szybka kolacja kanapki z serkiem bakus i ciasto. Dzisiaj bedzie sałatka gyros z czosnkiem wg przepisu Renataz36 i wedlina do wyboru :)
sałatka z pomidorów i ogórka i placuszki z kurczaka od obiadu
Na kolacje pozwalam sobie tylko w weekendy- dziś bułeczki zapekane z serkiem i wędliną+ sałatka jarzynowa
Chleb z szynka i tależ rosołu z ryzem :-))) nietypowa kolacja ale ja uwielbiam rosół ! ! ! ! :-)))
makrela opiekana z zalewy i bułka razowa z masłem
Duze niezdrowe i pyyyszniutkie hamburgery :-))) Dla synka chleb z miodem :-)))
o rany, ja nie jadam kolacji od lat (a i tak opona się zrobiła) i to może błąd?
Dzisiaj chlebowe a'la schabowe z szynka i serem żóltym :)
Wczoraj była sałatka z makreli wędzonej, a na dziś parówki na gorąco
Jajka na twardo z majonezem i parówki z serem :)
krokiety z kapustą i grzybami , do tego pyszny kiszony barszczyk ;)
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> kanapka z własnym salcesonemBahus
o matulu Bahusie
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > kanapka z własnym salcesonemBahuso
> matulu Bahusie
Znaczy się zrobiony moimi ręcami i palcyma przy udziale (zasadniczym) świnki.
Bahus
Biedna świnka :(
Ja na kolację nie jem nic, bo sama wyglądam jak mały tucznik - Bahus wysłał mi rogale marcińskie od Gruszeckiego wielkie jak smoki wawelskie (choć to nie Kraków przecie). Są rzeczywiście wyśmienite, ale po jednym ledwo się ruszam. Są doskonałym zastępnikiem również obiadu - trzydaniowego
Sałatka gyros z fetą -rewelacja , smażone śledzie w zalewie octowej, jaja w majonezie , pomidor, ogórek świeży, kiszony, konserwowy, grzyby w pomidorach, wędlina a do "popicia" Finladia
sałatka z pomidorów i biały ser , oczywiscie grzanki:)
Wczoraj jedlismy kanapki z wedlinka (rozne rodzaje) i pomidorem
nie wiem , idziemy na wcześniejsze Andrzejki , więc będzie coś dobrego :))
Sałatka z tuńczyka i "na winie", franfruterki i herbata :)
Nic, od kilku godzin "bawie się"w robienie gołąbków, na specjalne zamówienie moich panów. Kupiłam 2 kapusty(liścia wyszły ogromne), 1,5 kg mięsa. Przed chwilą skończyłam opiekać teraz się duszą a ja sie tak obwąchałam że mam dość, Ale jutro będzie pyszny obiadek
Piszczałko to znaczy że ...."nic" hehehehe
Użytkownik piszczalka napisał w wiadomości:
>
Nie :) Pogubilam sie juz w tych watkach i obiad tu wpiasalam a potem wykasowalam, tzn wydawalo mi sie ze skasowalam ale jednak nick moj nie zniknal :)
Dzisiaj na kolacje zjadlam juz pizze, oczywiscie nie cala a teraz jeszcze zamowilam hamburgera <mniam> zachciewajki :) wiem skoncze z nimi za niedlugo bo to niedzrowe :(( ale pyyyyszne :D
haha a my dzisiaj skusilismy sie na kebaba :))
Chyba pora na przedświąteczną diete... dziś 1 kromeczka z masłem i pomidorkiem
Kupiłam już produkty i planuje buły zapiekane by Grzankos
sałatka owocowa i kawałek drożdżówki z serem :)
Dziś tylko przekąska, płatki ryżowe (z Lidla) z nutellą
To co wczoraj czyli buły zapiekane by Grzankos http://wielkiezarcie.com/przepis30119.html
kiełbaska śląska z wody i chlebek z pomidorem i cebulką, herbatka
Ja na kolacje nic nie jadlam bo popoludniu bylam u przyjaciolki i ciagle podjadalam a to salatke jarzynowa, a to sledzie, hod-doga ktorego zrobila dzieciom a nie chcialy jesc, chlebek z pomidorkiem wiec gdy wrocilismy na kolacje do Mamuski to juz bylam najedzona haha :)
Ja też nic, obżarłam się na obiad pierogów aż pękłam:)
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
> to trza Cie pozszywać Reniu
Oj ciężko Makusiu, naprawdę przesadziłam ale tak żadko jadam pierogi z serem żal było zostawić. Niestety wieczór był z głowy... tabletki i leżenie hehehehe ale jakoś się skleiłam dziś już ok
Kiełbasa smazona i sałatka z tuńczyka oraz herbatka :)
filety z makreli opiekane w occie, mniam, i herbatka owocowa
pierogi z miesem i kapusta <mniam> babcia mi zrobiła na zyczenie :)
Kulebiak z kiszoną kapustą, grzybami i orzechami w cieście francuskim
Moja kochanie właśnie robi dla nas talarki... a miałam się odchudzać hm
A ja dzisiaj miałam niezdrowa kolacje, ale chcialo mi sie wiec mezus pojechal i kupil :) Hamburger, frytki i deser z mcdonalda. Trudno, czasami mozna zjesc jakies dobre swinstwo :-)))
Kanapki z szynka, jajkiem na twardo z majonezem i pomidorkiem z cebulka, do tego oczywsicie herbatka :)
Ja nie jadam kolacji bo jadam spoznione obiado-kolacje, a powod - dlugo pracujacy i pozno wracajacy maz, no i dobra zoneczka ktora mezusiowi chce podac cieplutki swiezutki obiadek. Z racji ze wczoraj bylo miesiwo dzis bedzie zupka ogorkowa z ziemniakami i racuchy :)
wczoraj było leczo, a dzisiaj planuję jajecznicę
Smażyłam cebulę na maśle do pierogów... I wyżarłam całą patelnię <szok> Przypomniało mi się, ze babcia czaem tak robiła- maczała chleb w tym tłuszczu a na wierzch cebula...
No nie wiem, chyba to nie było rozsądne.... ale za to jakie dobre
Ja znowu mialam smaka na mcdonalda i maz pojechal i kupil :((
To była ostatnia zachcianka na mcdonalda bo mi niedobrze po nim fuj :((
A ja miałam pisać że dobrego masz mężusia (albo blisko MCdonalda) :) ale masz rację, każdemu się kiedyś przeje
ha , pewnie ze dobre:)) na zdrowie Aguś , nic Ci nie zaszkodzi:)
dzisiaj zrobiłam pizze z mąki razowej , kapitalna:))
Właśnie mąż mi zakupił maszynkę do robienia makaronu. Żeby wypróbować jej możliwości , dziś na kolację był domowy makaron ze szpinakiem , czosnkiem i serem lazur.
Parówki na gorąco, sałatka kalafiorowa z zielonym ogórkiem, sałatka z ogórków kiszonych i cebulki ktora zostala z obiadu jeszcze i chlebek :)
fasolka po bretońsku choć nie wiem czy to rozsądne...w pięć osób na dwóch pokojach?
Użytkownik marcia33 napisał w wiadomości:
> fasolka po bretońsku choć nie wiem czy to rozsądne...w pięć osób na dwóch
> pokojach?
no ja też nie wiem
u nas wczoraj były kanapeczki z żółtym serem i kawa zbożowa
Czyli antidotum na kruchą makówkę, złamaną przez bóle - oj, ale wyszło
W piatek parówki cienkie i sałatka z tuńczyka, w sobote chlebek z szynka i dalszy ciag sałatki z tuńczyka a dzisiaj pasta jajeczna bo jajka tylko mamy w lodowce haha
Kanapki z szynka i czerwona papryka oraz herbatka
wczoraj paluszki rybne , a dzisiaj zobaczymy:)
Dzisiaj na kolacje zrobie a w zasadzie juz mam podszykowane sałatka jarzynowa, sałtaka wg Wkn http://wielkiezarcie.com/przepis9.html , galaretki z drobiu (zostalo mi miesa z wczorajszego rosolu) i smażona kiełbaska drobiowa z chlebkiem i herbatka :)
Wczoraj bardzo zle sie czulam i nie zjedlam za duzo z tej kolacji wiec salatki i galaretka zostaly nam na dzisiaj a do tego chlebek z sałata i szynka oraz radycyjnie herbata :)
dzisiaj była makrela wędzona dla mnie , dla reszty kabanosy i chlebek
Chleb z pomidorem i cebula oraz herbatka :) Synus zjadl jajko na miekko :)
wczoraj jedliśmy w drodze , i spałaczowaliśmy krokiety z barszczem , dzisiaj sałatka z pory i bagietka
Wczoraj były kanapki z pasztetowa, czerwona papryka i zidelonym ogórkiem.
Dzisiaj przychodza znajomi na urodziny mezusia wiec narobilam wiele pysznosci :) m. in. Renatko Twoja nowa sałatke (az mnie korci zeby juz ja zjesc bo jest z czosnkiem), kalafior w sosie koperkowym, sałatke pieczarkowa, na ciepło tacos z marchewkaw chrzanie i pekinska z czoskniem, no jeszcze sledzie i na przegryche parówki w ciescie. Reszta to jakies drobiazgi ze słoikow Wedliny kupilam bo nie chcialo mi sie nic juz czarowac haha
Parówki na gorąco, śledzie wiejskie, galareta z kurczaka i barszcz czerwony do popicia
Dzis na kolacyje byla po 4miesiecznej nieobecnosci carbonarka mojego przepisu...
A teraz zajadam niemieckie (lol) paluszki i pije Glen Grant'a on the rocks..
Zaraz ide podjadac :D
Kiełbasa sucha, szynka, papryka konserwowa i sledzie wiejskie, chlebek i herbatka
Dzisiaj roznosci :) jedna kromka z kielbasa i pomidorem, druga kromka z cieplym boczkiem, trzecia kromka z serkiem bakus morelowym, do tego oczywiscie herbata :)
Wczoraj kiełbaski na goraco i jajka na twardo w majonezie, herbata.
Dzisiaj sałatka nowa warstwowa wg przepisu Renatki, wedlina i herbata :)
Tineczko czyżbyś chciała do świąt odzyskać figurę nastolatki? :))) Zjedz chociaż 3 mandarynki dziś, no i zapraszam na krupniczek
Zapomniałam wpisać my jedliśmy na kolację smażoną drobiową wątróbkę, tak jak lubie, na margarynie, bez cebuli, tylko lekko posypane wegetą (po usmażeniu)
Wczoraj załapałam sie na kolacje u przyjaciołki mamy, byly szaszłyki z ryzem :) Dzisiaj sałatka jarzynowa tylko
Białe cienkie kiełbaski duszone w przyprawie grilowej, jajka na twardo w majonezie, chleb i herbata
A dzisiaj ciiiiiiiiiiiiiisza jak makiem zasiał...
Wszyscy będą się objadać sylwestrowo, ja również. Do usłyszenia przy kolejnej kolacji :)
No dobra, ponieważ ze względów zdrowotnych (choć nie tylko) nie byliśmy nigdzie na sylwestra na kolację był pyszny tatar z konserwową papryką zamiast korniszonów
Kanapki z wedlina, ogorkiem i papryka konserwowa, herbata
Dziś idziemy na imienimy taty, przełożone Mieczysława, więc pojemy dobrych rzeczy napewno :)
Ja dzisiaj znowu zrobiłam sałatke wg Twojego Renatko przepisu, ta warstwowa-nowa, zakochalam sie chyba w niej ;) do tego wedlina i ser oraz cherbata
wedlina, sałatka z tuńczyka i na winie (czyli co sie z lodówki na winie), chleb, herbata
Kanapki ze smalcem ze skwarkami i kiszoną kapustą wczoraj i przed wczoraj jadłam na kolację.
Wczorajsza sałatka z tuńczyka i wedlina z chlebem
Na kolację były gofry bo pożyczyłam gofrownice i szaleliśmy :)
Zrobiłam sałatkę z makreli z ogórkiem kiszonym, jajeczkiem, cebulką i majonezem
Jajecznica ze szczypiorkiem i do tego chlebek z masełkiem pychota nawet moje dziecię się zajadało.
Kanapki: chleb, masło, tarty zółty ser, szynka, jajko, majonez, czerwona papryka, pomidor, cebula mniam do tego oczywiscie herbatka
chlebek z szynkaąi żółtym serem, a do tego sałatka jarzynowa plus herbatka z cytrynką
Wczoraj przez cale popoludnie podjadalam kapuste z grochem i grzybami ze na kolacje juz nie moglam patrzec haha
Dzisiaj kiełbaski na cieplo i jajka na twardo w majonezie, chlebek i herbatka :)
Chlebowe ala schabowe z serem i szynka czyli opiekany chleb w jajku z serem i szynka a do tego oczywsicie herbatka :) Synus zjadl jajko na miekko z chlebem :)
U nas nic, ponieważ baba ziemniaczana z boczkiem będzie na późny obiad
narazie opycham sie sałatką owocową:) i to mi chyba juz wystarczy( mniam mniam)
A ja mam sałatkę Gyros warstwową z chlebem czosnkowym i herbata z cytryną. Miało byc dla gości ale nie przyszli, a co tam sama zjem.
Bardzo chętnie, bo jako jedyna w domu jem sałatki z majonezem, a tej michy chyba nie przerobie, więc zapraszam.
Makrela w oleju z jajkiem i cebulka, chleb i herbata
z obiadku zostało rybek , i zrobiłam po grecku:)
Kiełbaska duszona z cebulka, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis10184.html chleb i herbata :)
U mnie chleb bananowy i herbata z cytryną, dla młodzieży mleko pod różnymi postaciami.
Dzisiaj chleb z wedlina do wyboru, sałatka gyros http://wielkiezarcie.com/przepis11811.html i herbata z cytryna :)
Chleb z wedlina i sałatka z tuńczyka, herbata
sałatka z tuńczyka , bułeczki i herbata z cytryną
Kiełbaska smazona z cebulka, salatka warstwowa - nowa Renaty :) uwielbiam ja i jeszcze mi sie nie znudzila, do tego oczywiscie chlebek i herbatka :)
Jajecznica na kiełbasce, chlebek z masełkiem i herbata
nie jedliśmy dzis kolacji. Trochę już jestem głodna ale wytrzymam do rana.
Wczoraj chlebek z wedlinka, pomidorem i cebylka.
Dzisiaj wielki niezdrowy pyszny hamburger oraz poprawilam sobie pysznym rosolkiem z makaronem ktory zostal z obiadu :)
U mnie pasta z awokado wg eNki i biała herbata. I jabłko.
a ja z przyjaciolmi bylam na pizzy pod Panteonem i nie musialam nic gotowac :)
Ja dzisiaj goszczę babcię po której tak lubię gotować :) Zrobiła na elegancko parówki. Było pyszne! Dwie dosyć małe parówki na bok dwa jaja na miękko i jeszcze po drugiej stronie majonez pomieszany z ketchupem. Ten kto nie próbował majonezu z ketchupem niech obowiązkowo to zrobi! Najlepiej smakuje do kabanosek na ciepło :))
Potwierdzam to ulubiny dodatek moich dzieci juz od wiekow. Sami wymyslili nawet dodawali papryke i pieprz do smaku.
U mnie kolacja przygotowana przez męża i oczywiście kiełbaska na gorąco, bułki i musztarda. No i herbata z cytryną.
U mnie wczoraj były 3 rodzaje wedlinki do wyboru oraz sałatka warstwowa - nowa Renatki, zrobiłam jej 2 miseczki i zanioslam tez sasiadce do sprobowania :D
śledziki kwaśne ze słoiczka (kupne) :) aż mnie wykrzywiało hehe pycha... tylko wątroba zdycha
U mnie dziś na kolacje zaplanowana sałatka z makaronem z moich przepisów z dużą ilością czosnku, bo trzeba się jakoś kurować.
Chlebek z wedlina, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=1995&offset=90 oraz litry herbaty z cytryna :)
Pyszne domowe zapiekanki http://wielkiezarcie.com/przepis18763.html i herbata z cytryna :)
dzisiaj piatek....spaghetti z owocami morza, czosnkiem i zielona pietruszka, dorsz panierowany w ziarnie sezamkowym i zielony groszek na parze z cytryna i oliwa, do picia biale wino
Wczoraj sałatka z pory, jajek, fasoli i papryki w majonezie i wedlina do wyboru.
Dzisiaj chlebek z boczkiem i musztarda, pomidor z cebula, ser żółty, herbata.
Wczoraj była bagietka z masłem czosnkowym i pomidor, do tego zielona herbata.
Chleb z serkiem turek ze szczypiorkiem, herbata z cytryna
Pieczywo czosnkowe z serem ( z dużą ilością czosnku) dla zdrowotności oczywiście
Jajecznica z bułeczkami i herbata z cytryna
Pierogi z serem (prezent od mamusi) i herbatka żurawinowa z maliną pycha
salatka: ziemniaki, marchew na parze, tunczyk, cebula i fasola z oliwa, czerwone wino
Sałatka z jajek, selera, cebuli w majoneziez duza iloscia pieprzu ziołowego, wedlina do wyboru, chleb i herbata z cytryna
Dziś na kolację od dawna planowana powtórka caneloni wg Aleex, już pachnie z piekarnika
Miałam nie jeść kolacji ale wróciłam do domu a mój pan smaży talarki hmm zaś du.. nie odchudzanie :)))
brukselki na parze, kasza jeczmienna z resztka gulaszu
Gofry. Część z drzemem, a część z cukrem pudrem. Kupiłam nową gofrownicę i chciałam ją wyprubować.
Przyszli znajomi wiec zrobiłam buły http://wielkiezarcie.com/przepis30119.html i sałatkę z pomidorów w sosie czosnkowym do tego oczywiscie niektorzy mieli piwko a ja herbatke :)
wczoraj bylo wielkie obzarstwo w chinskiej- urodziny przyjaciela
langosze ( zostało ziemniaków od obiadu) z sosem czosnkowym
Chlebek z wedlina i pomidory w sosie czosnkowym z serem zoltym, herbata z cytryna. Synus paluszki alpejkie z duza iloscia ketchupu i chlebek :)
Użytkownik anna702 napisał w wiadomości:
> makusia co to sa langosze?
Aniu , teraz zobaczyłam pytanie , langosze zawsze robię z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis20270.html
dziekuje dodalam do ulubionych moze kiedys zrobie
Wczoraj bylismy na urodzinach szwagra wiec bylo duzy pysznych rzeczy mniam :)
Ja dziś próbuję robić sushi - na razie nie maki, bo jeszcze się nie czuję na siłach, ale jestem po tylu kursach teoretycznych w necie, że mam nadzieję na dobry rezultat.
Napiszę o wynikach.
salatk: tunczyk, cebula, ogorek kwaszony, chleb, herbata
Wczoraj Synus jajko na miekko z chlebem, a my kiełbasa smazona z cebulka, chlebem i herbata
Moja potrawka z kielbasy, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym z chlebem i herbata
Piszczałko znalazłam u Ciebie potrawkę ale z ryżu hmm a gdzie ta wczorajsza? podziel sie przepisem pliss
a u mnie pączek i herbatka miętowa:)))))))))))))
Wczoraj były parówki na gorąco, jajka w majonezie, cieplutkie bułeczki ktore kupił mezus i herbatka :)
Zrobiłam miske sałatki gyros izabelkiC, oj będzie wyżerka:)
wczoraj byl dorsz w panierce i puree z ziemniakow, buraczki
Paróweczki cienkie na ciepło, wedlina, sałatka warstwowa - nowa wg przepisu Renataz36, bułeczki i herbata. Synuś jajko na miekko :)
cienki plasterek schabu z grila, salata z czerwonej kapusty i waleriana, czerwone wino, kromka chleba
ta waleriana (krople?) to do kapusty? bo nie rozumiem
hi hi nie Renatka...to swieza waleriana, taka salatka, male zielone listki, ale ja mieszkam we wloszech...:)
aaaa widzisz no toś mnie uświadomiła bo myślałam że to krople na nerwy heheh nie słyszałam o takiej odmianie, no ale też nie byłam we Włoszech :) Pozdrówka
Jajka na miekko z chlebem i herbata z cytryna
brokul i marchewka na parze, plaster piersi z indyka na grilu, kromka razowego chleba, czerwone wino
dzisiaj będzie śledź marynowany + grzanka razowa
pizza zamowiona do domu z plesniowym serem, mozzarella i kielbaska druba z wolowina, salata rucola i parmezanem
Wczoraj przyjechalam do mamuski i zrobilam pyszna salatke z tunczyka, do tego chlebek i herbata
Użytkownik Edi® napisał w wiadomości:
> Móżdżek z nóżek
ale "mieszosz" chłopie
Wczoraj bylismy na urodzinach u cioci wiec była wyzerka :)
Dzisiaj planuje kiłbaske smazona z cebulka, warstwowa sałatke z tuńczyka, jajka, lodowej, zoltego sera i pomidora :)
Paróweczki koktajlowe, sałatka grecka, pieczywo ciemne ze slonecznikiem, herbata :)
Buły zapiekane i pomidory w sosie czosnkowym, herbata :)
piatkowy post nadal: chleb z oliwa i czosnkiem wino czerwone
Dziś przyjdą przyjaciele na kawę i ciasto a na kolację robimy kućmoka
Wczoraj wyprawialismy urodzinki synusia, wiec zrobiłam duuuuzzzzoooo pysznego jedzonka :) Dzisiaj jeszcze bedziemy na kolacje zjadac resztki :)
Kanapki: chleb, masło, szynka, ser zółty, gorek konserwowy, jajko na twardo i majonez, do tego oczywiscie herbatka z cytryna :)
Co to tylko ja jadam kolacje :)
Dzisiaj byly pomidory w sosie czosnkowym, parówki na goraco, oraz szynka i ser zółty, no i oczywiscie chlebek i herbata
E tam piszczałko nie sama, ja czasem też jadam, niby takie byle co ale zawsze wczoraj np płatki nestle fitnes z jogurtem
Ja mam sałatkę z ryżem, kurczakiem, ananasem, fasolką i kukurydzą z majonezem i herbata z cytryną.
Oszukana pizza z patelni z naszej stronki:) mniam
Chlebek z szynka i sledzie wiejskie oraz herbata z cytryna
Chleb z wedlinka do wyboru, sałatka grecka, herbata
Chleb z boczkiem gotowanym, kielbasa swojska (ze sklepu ale pyszna), jajka na twardo i herbata :)
Hot dogi z mostu teatralnego w Poznaniu.... chyba nie pomyliłam nazwy, komentarz też dodałam, były wspaniałe:)
surowa wloska szynka, salata zielona z oliwa, chleb i wino
indyk na parze w ziolach z suszonymi sliwkami, salata z pomidorem, oliwki, chleb i wino
Dzisiaj zapiekanki http://wielkiezarcie.com/przepis18763.html i herbata. Synus kupil sobie pasztecik z bułeczkami wiec mam nadzieje ze zje :)
salatka: zielona fasolka szparagowa, tunczyk w sosie wlasnym, oliwki, oliwa, cytryna
Wczoraj byly parówki na goraco z musztrda i chrzanem, chleb i herbata.
Dzisiaj zrobilam juz z synusiem sałatke z tunczyka, z resztek miesa i rosołu galarete, do tego wedlinka, chlebek i herbata
Dla synusia prówka na goraco, dla nas wedlina i wczorajsza sałatka z tunczyka, do tego oczywsicie chlebek, wedlinka i herbata
Kanapki z chlebem razowym,masłem, serem żołtym i pomidor z cebulką :)
Chleb z wedlina do wyboru i pomidory z zoltym serem w sosie czosnkowym, herbata
Chleb z szynka do wyboru, jajka na twardo z majonezem, herbata z cytryna
salatka:indivia, rucola, marchewka + caprese+ razowy chleb biale wino
Wczoraj bylismy zmeczeni wiec akos jesc nam sie nie chcialo a i obiad byl pozno wiec zjadlam z synem buleczki sniadaniowe, deser z mcdonalda (mezus mi kupil wracajac z zakupow :)
Dzisiaj zrobiłam juz sałatke jajeczna z selerem w majonezie, do tego beda parówki na goraco, chlebek i herbata.
jajecznica po wlosku frittata z cukiniami i groszkiem, razowy chleb, salata i wino
Omlet z zielonym groszkiem ,szczypiorkiem i pieczarkami ,zielona herbata .
Kanapki z szynka, ogorkiem konserwowym i pieczarkami, herbata
Hmmm nikt nie jada kolacji? Ja ostatnio malo jem na wieczor, bo w ciagu dnia duzo pochlaniam i potem w nocy cierpie. Ale dzis zjadlam kanapki z szynka i pomidorkiem, zielona cebulka i czosnkiem oraz herbata
Pierwszy raz kupilam serek bieluch z ziolami ,byl okropny ,wiec zjadlam bagietke z maslem i serem zoltym .
właśnie dzisiaj miałam bielucha , tylko że z czosnkiem , do tego pomidor , ogorek , rzodkiewki i szyneczka :)
Ja dziś świętuję narodziny WuŻecikam więc opycham się z Pampasem eklerami z serkiem mascarpone, bitą śmietaną oraz truskawkami
Ciekawe, co wcina Anay :)
Wczoraj pyszne bułeczki ze schabem faszerowanym, zoltym serem i pomidorem do tego herbata
wczoraj śledziki po wiejsku z LIDLa, nawet pycha :)
Parówki cielece na goraco, pomidor, chleb z masełkiem i herbatka. A teraz podjadam jeszcze jogurt biszkoptowy
"Najlepszy paprykarz" na ciepło, kurcze jakie to pyszne:)
wczoraj galaretka z kurczaka , a dzisiaj jeszcze nie wiem :)
Wyjadamy z lodowki, wiec zrobilam troche potrawki z parówek, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym, jajka na miekko, chleb i herbata. A teraz wcinam ciasto orzechowe z kremem ktore kupilam (niestety) w cukierni :)
Białe kiełbaski duszone, sałatka http://wielkiezarcie.com/przepis30619.html, bułeczki i herbata z cytryna :)
Kanapki: chleb, masełko, sałata zielona, wedlina, ser zółty, ogórek zielony, pomidor, cebulka czerwona, przyprawy i herbatka do tego :-)))
musli fitnes z joguretm truskawkowym do popicia mięta
Mąż pojechał po ciepłe bułeczki wiec zrobie zaraz z nich pyszne kanapeczki wiosenne z szynka, pomidorkiem, cebulka, sałata i ogorkiem zielonym, do tego oczywiscie herbata z cytryna bo wymarzlam na placu zabaw
Kanapki z drobiową szyneczką, majonezem i piórkami zielonej cebulki
Paluszki alpejskie na goraco, buleczki z masełkiem, pomidor, cwikła, herbata
Dzisiaj bedzie jajecznica, chlebek z masełkiem i herbata z cytryna
Serek ziarnisty wymieszany z rzodkiewką, koperkiem, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym do tego gracham
To tak jak u mnie, serek biały z ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, tylko u mnie z białym chlebkiem. No i herbata z cytryną.
Dziś u nas paszteciki z ciasta francuskiego wg moich przepisów
Wczoraj i dzisiaj zapiekanki z ogórkiem zielonym, pieczarkami, parówkami i cebulką, na to serek żółty i ketchup. Do tego herbata z cytryną.
Kanapki z margaryną, białym serem własnej roboty z gulaszem angielskim z pomidorem i cebulą sola i pieprzem. Herbata saga do tego z sokiem malinowym i cukrem.
kluski z maki kamut wlasnej roboty i kapusta na parze z oliwa
Wczoraj parówki na goraco z ketchupem i majonezem, chlebek i herbata.
Dzisiaj chlebek z serkiem almette smietankowym i kolorowa papryka, herbata.
Dwie paróweczki (berlinki) surówka szkocka (pikantna) woda żródlana...
Bahus
ryba z piekarnika, szpinak na parze z cytryna i oliwa, razowy chleb, biale wino
Proziaki z twarozkiem oraz kawa zbozowa na mleku....pychota! Ale to bylo wczoraj dzis ?
To super. Ja dziś kubek kakao. Nie pamiętam kiedy ostatni raz piłam i pół kromki z pasztetem i pół kromki z margaryną. Nie byłam mocno głodna bo na obiad jadłam pizze.
Krewetki z sosem, budyn waniliowy z musem truskawkowym
Każdego wieczoru jogurt acti regularis JOGOBELLA,choć siostra twierdzi,że są beee-sama chemia.
Albo KUBUŚ z mineralną żywiecką niegazowaną...
Efekty takie,że mam ponad kilo mniej na wadze...
Piszczałko...bardzo proszę otwórz nowy wątek ten zamykam bo już za długi.
Bahus