Kochani! Z góry przepraszam, że marudzę, ale już nie mam cierpliwości i muszę się zapytać, czy u Was jest tak samo. Ile razy wejdę na forum, otworzę kolejny komentarz albo przepis, to centralnie, na środku pojawia się reklama Dużego Lotka. Ja rozumiem, że te reklamy są nam potrzebne i dzięki nim wpada parę groszy na utrzymanie serwera, ale litości...ten żółty pasek mnie atakuje tak natarczywie, że już brak mi cierpliwości. Kiedy chcę coś przeczytać on zasłania tekst, przesuwa się po stronie ile razy poruszę myszką w celu "przewinięcia" tekstu. Ledwo kliknę na niego czy zwyczajnie zamknę "krzyżykiem" on jest zaraz spowrotem. Bardzo utrudnia czytanie i ogólnie jest tak "upierdliwy", że trochę mnie zniechęca... :-( Dodam, że mam zablokowane otwieranie się okienek i nic. Przecież ta reklama nie może byc ważniejsza od treści, które są zawarte na "WŻ" a skoro uniemożliwia ich czytanie to czy tak to powinno być? Czy u Was wygląda to tak samo?
Smakosiu mam ten sam problem, jest upierdliwy i to bardzo i nie tylko totolotek, inne reklamy też ale nic nie zrobimy z tym (też mam zablokowane wyskakiwanie okienek).
Naprawde upierdliwy,:) i nie da sie zmknac:(
U mnie jest to samo,czasami nie daje się wyłączyć i wtedy rezygnuje z czytania przepisu.
No właśnie...problem w tym, że uniemożliwia normalne korzystanie ze strony :-( Ja rozumiem potrzebę reklam, ale dlaczego ten Duży Lotek nie może się "zachowywać" tak "kulturalnie", jak pozostałe reklamy? :-(
Ja jestem przeszczęśliwa, ponieważ reklama u mnie nie jest wielka i zawsze udaje się ją zamknąć i jeszcze wygrałam wczoraj 4141.90,- w Dużego.
Pozdrówka i cierpliwości :))) Anka
Smakosiu nie tylko Ciebie atakuje i nie tylko na tej stronie, moja mama jest fanką gier on-line i ta reklama przeszkadza jej grać :-) więc napisała do toto lotka że nie po to płaci za internet żeby oglądać tylko ich reklamy i to w dodatku takie upierdliwe, czy odpisali nie wiem :-) Ale pomysł miała niezły :-P
co zrobić jest w problemach technicznych - podobno działa.. http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=131045&post=131045&offset=0
Ekkore, dziękuję za podpowiedź. Nie chcę robić zamieszania więc przepraszam za zdublowanie tematu. Na dodatek Janek nie zostawia tam suchej nitki na takich jak ja :-D
Wątek ma tytuł do moderatorów, jest w problemach technicznych - trudno, abyś po dłuższej nieobecności miała wszystko przeczytane...
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> Wątek ma tytuł do moderatorów, jest w problemach technicznych - trudno, abyś
> po dłuższej nieobecności miała wszystko przeczytane...
Jednak przeczytała, sądząc z wypowiedzi. ;-)))
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
>Jednak przeczytała, sądząc z wypowiedzi. ;-)))
Przeczytała Janku, przeczytała, gdy Ekkore podała link a nie przed napisaniem tego wątku (czyli po fakcie niestety). Ekkore, dziękuję za wyrozumiałość.
Lekka przesada z tymi reklamami
Proszę o zamknięcie mojego wątku żeby sprawy nie zaognić a osobom zainteresowanym tematem proponuję link podany przez Ekkore (nieco wyżej). Z góry dziękuję.
wiesz co - generalnie jestem przeciwna zamykaniu wątków, gdy nic złego się nie dzieje - lepiej niech umierają śmiercią naturalną. Przeniosę go natomiast do problemów technicznych - i niech żyje swoim życiem.
I ja się wcześniej denerwowałam. A teraz postanowiłam go ignorowac. I wiecie co? Coraz mniej go zauważam. A jak wylezie mi na środek, to tak odruchowo go zamykam, że nawet tego nie zauważam. Jakby jeszcze dał wygrac coś więcej, to jestem w stanie go nawet polubic.
u mnie lotek nie daje sie zamknąć, zamykam cała stronę i rzadko chce mi się wracać.
Reklamy? Naprawde nie pamietam kiedy ostatnio widzialam jakas "latajaca" reklame na WZ. Tak sobie mysle, ze chyba w ogole nie wyskakuja mi reklamy nigdzie. Nie wiem od czego to zalezy, ale u mnie jest przejrzyscie i bez mroczkow przed oczami.
Kurcze mnie też atakuje ten Lotek, nie moge spokojnie śledzić:) przepisów bo ciągle latają mi kulki:(, może da się je jakoś ograniczyć?
Ja zainstalowalam programik , ktory polecila Balbina71 ( strona podana wyzej } i juz mi zaden totolotek sie nie kreci
U mnie tez juz spokoj .Program zainstalowany. Podziekowania dla Balbiny71
Mam nadzieje ze moderatorzy mnie nie pogonia za to HA HA.
Ciesze sie ze moglam pomoc bo mnie tez to dobijalo jak mi lotek przyslanial
cale okno na swiat.
Pozdrowienia Kaska
Smakosiu mam jedno pytanie z ciekawosci. Jest czy bylo u Ciebie tez tak ze po okolo 40 minutach ogladania (niekoniecznie ciaglego ale po prostu otwarcia WZ) wypierala ta reklama wszystkie inne pojawiajac sie jako jedyna? Pytam bo u siebie ten problem co prawda zalatwilam ale mam go znow pracujac i wz-tujac na komputerze meza. Jemu nie chce zas ze wzgledu na moja wuzetowa pasje wprowadzac jakis programow czy ingerowac w jego ustawienia. Stad pytanie.
Dorotuś, reklamy mam w różnych odstępach czasu naprzemiennie, ale Duży Lotek dominuje i jako jedyny przeszkadza w czytaniu tekstu (skutecznie go zasłaniając). Ps. Czy dostałaś list? (poczta mi robi psikusy i wolę się upewnić) :-)
dzieki Emilko, list dostalam na dniach odpisze bo ostatnio z czasem krucho bylo. Buziaczki
Nie ma sprawy :-) Najważniejsze, że dotarł do Ciebie.
Zeby już zamknąć może ten idiotyczny wręcz temat powiem Wam , wszystkim którym reklamy tam przeszkadzają, to co jednej już napisałem niedawno:
gdyby głupota um,iała latać ...nipotrzebne Wam sa bilety lotnicze ...oblecić mozeciue Ziemie bez lądowania.
I no obchodzi mnie juz czy ktoś się obrazi, ponieważ jak tak dalej będziedzie "mądre to niedługo szlag trafi bezp[łatne Wielkie Zarcie i będziecoie same temu winne
A może Wam na tym zależy bardzo, to miejcie odwagę powiedzieć, że zafundujecie sobie, nowe jakieś Wielkie Żarcie ale płatne, a to które jest macie juz dziś w d***.
Co, znów za ostro, niegrzecznie?!!! Jak długo można tłumaczyć, grzecznie prosić???!! OPAMIĘTAJCIE SIĘ???
Może dostanę jak już nie jeden raz opieprz od Moderatorów z epitetem "cham", od Wkn też "opeer" kolejny ...niech nawet bana.
Niedługo bezpłatny WŻ i tak padnie przez głupotę samych użytkowników, chyba że Właściciele będą sami utrzymywać portal.
Oni Moderatorzy, Olimp mogą, muszą delikatnie mówić o głupocie, ja nie muszę.
Janek
P.S.
Jeśli WŻ . ma przetrwać, to WNIOSKUJĘ o kasowanie przez Moderatorów każdego wątku i postu o treści "idiotycznej instrukcji" i płaczów z tego powodu.
Na stronie głównej, którą Pampasie opracowujesz, wstawić powinieneś dużymi literami:
NIE NARZEKAJ NA REKLAMY BO DZIĘKI NIM ZAOSZCZĘDZASZ PIENIADZE I NIE MUSISZ PŁACIĆ ZA KSIĄŻKĘ KUCHARSK.Ą, KONTAKTY Z PRZYJACIÓŁMI I PORADY, A JEŚLI TO CI NIE ODPOWIADA TO JEST JESZCZE WIELE STRON O TEJ TEMATYCE.
Zeby nie byłóo niejasnośći, mnie reklamy nie przeszkadzają, nauczyłem się z nimi żyć, ...to się nazywa chyba..... tolerancja i akceptacja ...którą niektóre z Was się tak szczycą...
I kto tu jest kłamcą i obłudnikiem?
A WŻ, nie mam zamiaru opuszczać, tak więc nie proponujcie mi tego.
Janek
zalecany jest spacer...i szklanka wody przed następnym postem...emocje jakie odczuwasz nie dają Ci praw, ktore sobie uzurpujesz...co że Ci się nie podoba nie zezwala na używanie obraźliwych słów w stosunku do innych. Dobra wola i strach o losy WZ nie zezwalaja Ci na takie postępowanie... Wszystko można powiedzieć inaczej...to jest upomnienie moderatora ekkore
> zalecany jest spacer...i szklanka wody przed następnym postem...emocje jakie
> odczuwasz nie dają Ci praw, ktore sobie uzurpujesz...co że Ci się nie podoba
> nie zezwala na używanie obraźliwych słów w stosunku do innych. Dobra wola i
> strach o losy WZ nie zezwalaja Ci na takie postępowanie... Wszystko można
> powiedzieć inaczej...to jest upomnienie moderatora ekkore
OIczywiście, że wszystko można powiedzieć inaczej ale nie przy którejś z kolei "powtórce z rozrywki"...
Ciekawe co będziesz mówić , gdy P.T.Reklamodawcy wkurzą się, i wycofają reklamy, właśnie ze względu na powtarzajace się instrulkcje "blokowania", a nasz portal odwiedzają różni internauci, którzy nie mają pojęcia o sposobie pozbywania się reklam (rozwiń sobie mój tok rozumowania i konsekwencje z tych "instruktarzy" wynikające!!).
Ja też nie znałem "sposobu na upierdliwość reklam".
Zgodzisz się wówczas z "mądralińskimi" utrzymywać z własnego portfela, ten portal??
Reasumując: naganę przyjmuję, zdania nie zmieniam.
Pozdrawiam
Janek
Janek - Ty naprawdę nie rozumiesz. Nie chodzi o to czy masz rację czy nie - tylko o sposób, w jaki formułujesz swoje wypowiedzi. Ja wiem, że jak napisała alman poniżej łagodnie napisane mogą nie dotrzeć...Nikt Ci nie każe zmieniać zdania, możesz go bronić...Nie masz jednak prawa ubliżać nikomu. Obowiązuje kultura wypowiedzi!!!
I ja też odnośnie nagany zdania nie zmienię
> Janek - Ty naprawdę nie rozumiesz. Nie chodzi o to czy masz rację czy nie -
> tylko o sposób, w jaki formułujesz swoje wypowiedzi. Ja wiem, że jak
> napisała alman poniżej łagodnie napisane mogą nie dotrzeć...Nikt Ci nie każe
> zmieniać zdania, możesz go bronić...Nie masz jednak prawa ubliżać nikomu.
> Obowiązuje kultura wypowiedzi!!!I ja też odnośnie nagany zdania nie zmienię
Proszę więc o instruktaż:
jak nazwać uporczywe i powtarzające się, mimo zwaracania uwagi, że istniejemy BEZPŁATNIE głównie REKLAMODAWCOM, płacze i instruktarze.
Najdelikatniejszą definicją wg Ciebie jest : ..............(podaj). , Czy kierowane słowa: "... proszę wziąć pod uwagę, czyli rozważyć "..., a ktoś dalej swoje robi ... mimo próśb i tłumaczeń powtarzających się niemal jak cykl miesiączkowy,- nie powinny wystarczyć, dotrzeć do niektórych osób!?
Powinny, więc dalej jadąc z innej beczki , po słowach: ..." rozumiemy, że muszą być" ...i zaczęły się ....instrukcje.
W kilku watkach i postach(!!!) były uzasadnienia konieczności reklam, chyba nawet Pampas, lub Wkn zabrali głos w tej sprawie. Nie stawiam siebie na równi z Właścicielami WŻ ale ja również (nie jestem wyrocznią, broń Boże i nie uzurpuje sobie (jak niektóre Dziewczyny oraz Ty, twierdzą!) prawa do nieomylności wpisałem swoją swoja uwage o ewentualnym wycofaniu reklamy, którą oparłem na rozmowie z wieloma reklamodawcami, (!!!) zpośród znajomych przedsiębiorców, nie informując oczywiście o meritum i naszych "instruktorkach" ...odpowiedź była zawsze taka sama: wycofałbym natychmiast i zarządał zwrotu całej należności za niewykorzystany okres, o ile płacona byłaby z góry za jakiś okres albo zarządalbym zwrotu całości.
Czy tego chcesz Ekkore oraz "instruktorki"?
To tyle w tej sprawie z mojej strony.
W dalszym ciągu dla takich działań mam tylko jedno określenie.
No nie, zapomniałem, jest jeszcze jedno :samozagłada. Pompatycznie brzmi?. Może. Ale może podziała na wyobraźnię.
Czy tego chcesz Ty i "instruktorki".
Obudźcie się wreszcie i ... (niestety , nie wpiszę co powinny niektóre osoby w końcu zacząć robić, bo nastąpiłaby obraza)
Życząc Wszystkim Obrażonym dobrego samopoczucia, pozdrawiam
Janek
W końcu to powiem, choć...zachowujesz sie jak trzy letni gówniarz, ze złotymi lokami i niewinnym uśmiechem, który testuje na ile sobie może pozwolić i czy dostanie po łapkach...I przez długi czas ja też dawałam sie robić...bo janek taki miły, taki sympatyczny, tak ładnie przeprasza, nie chce awantury, on zawsze ma dobre intencje (a tym piekło wybrukowano)... i to nie chodzi tylko o tą sytuację tylko o ogół. Ubliżasz ludziom, nazywając ich głupimi, uważasz, że jesteś dowcipny (bo to dowcip w Twoim mniemaniu).
Obrażona nie jestem, bo nie mam o co. W swoich wypowiedziach nie musisz słodzić - nie o to chodzi. Bez względu na sytuację nie możesz jednak, odnosząc się do innych, używać słów uważanych za obraźliwe.
I cały czas tłumaczysz jak Piłsudski kasztance.. choć w swoim mniemaniu mam poziom inteligencji wyższy. Ja ani razu nie odniosłam się do tego czy Ty masz rację czy nie, nie powiedziałam niczego co wskazywałoby na mój stosunek do programów (no może raz, gdy mówiłam o ich czasowym wyłączaniu). Bo skoro Ci co mają programy zablokowali jedynie wyskakujące okienka, a reklamy są nadal (jak twierdzi Dorota) i klikają w nie nadal. Wypowiadać się będę dopiero, jak Pampas powie jakie to ma przełożnie na finanse.
Z Tobą natomiast dyskutuję o kulturze wypowiedzi. Jako moderator mam pilnować porządku.
Bo skoro Ci co mają programy zablokowali jedynie wyskakujące okienka, a reklamy są nadal (jak twierdzi Dorota) i klikają w nie nadal.
Ekko aby nie bylo nieporozumien: sa rozne sposoby. Wiekszosc (czym sie wlasnie martwie) zaklada programy blokujace wszelkie rklamy. I to oczywiscie rownierz nie sluzy wz.
Moj sposob opisalam alidab w watku o totku. Pozwol ze zacytuje:
"alidab sprobuj ja zabanowac na swoim komputerze przez Web Filter zapewnw masz go w Twoim Programie Antywirusowym. Mnie ten ch.....y totolotek zanim go nie zablokowalam skutecznie zniechecil do bycia na wz. A ja uwielbiam wz. Teraz naprawde musialam wybrac zablokowanie, dlugo nie chcialam ze wzgledu na potrzebe reklam na wz ale niestety moje oczy nie znosza takich krzykliwych i agresywnych reklam ktore nie dojsc ze pojawial (totek bo tylko o niego mi chodzilo) sie bez przerwy to jeszcze zaslanial tekst a przynajmniej u mnie mialam problemy z jego zamknieciem. Nie wiem jak sobie z nim radza zdrowi wuzetowicze ja mam niestety powazna wade wzroku i takiego migania w polaczeniu z agresywna zolcia nie daje rady ogladac bez poczucia mdlosci i bardzo szybkiego zmeczenia oczu..."
Dla mnie osobiscie bylo to jedyne wyjscie. Dlugo kombinowalam bo wlasnie duzo latwiej jest zamknac wszystko. Choc kazdy kto ma WEB FILTER wie ze trudnym to tez nie jest trzeba tylko troszke pokombinowac czasem. Niewatpliwa zaleta mojego rozwiazania u mnie jest to ze reklamy sa otwuíeraja sie i okienka ale totka (u mnie) szlag trafil. To tylko tak dla wyjasnienia aby nie mylic jednego z drugim. Prawdopodobnie od tego czasu nie dzialaja u mnie wlklejanie linkow "zniebieszczenie", ikonki i paleta farb do tekstu ale to pestka. Najwazniejsze ze mnie poratowalo a wz (mysle) zbytnio nie zaskodzilo.
Dorotko, tak się składa, że z przyczyn ode mnie niezależnych nie mogłam skorzystać z Twoich podpowiedzi.
Miałam awarię komputera (emeryta zresztą) , dysk został sformatowany i zainstalowano mi jakieś minimum, które pozwala mi
korzystać z komputera do czasu zakupu nowego ale przy próba zainstalowania czegoś nowego kończy się fiaskiem.
Stąd nie potrafię sobie pomóc ani trochę z natarczywością reklam.
Przy mojej wadzie wzroku muszę znależć jakiś złoty środek, żeby wilk był syty i owca cała . Pozdrawiam...:)))
to trzymam kciuki alidab. Na razie pewnie nic nie zrobisz ale moze jak sytuacja sie polepszy...Pozdrawiam serdecznie!
Zacytuję więc teraz Ciebie
"W końcu to powiem, choć...zachowujesz sie jak trzy letni gówniarz, ze złotymi lokami i niewinnym uśmiechem, który testuje na ile sobie może pozwolić i czy dostanie po łapkach...I przez długi czas ja też dawałam sie robić...bo janek taki ..."
A przecież można inaczej , jak sama stwierdziłaś niedawno w innym poście. Nie powiem, że jest to odezwanie się nietaktowne, na dodatek Moderatora,
jest to kulturalny(!) zwrot osoby bardziej inteligentnej ode mnie.
Mozna było użyć " mały chłopiec " tym bardziej że piszesz dalej o złotych lokach. Można ale ...
Ja nie piszę Ci, że pozwalasz sobie jak ....(wstaw sobie sama), na brak taktu wobec mnie, jakiego należy spodziewać się po Moderatorce ... tak więc poziom inteligencji pozostawmy bez rozpatrywania.
Piszesz, że ja testuję na ile sobie mogę pozwolić (?!?), Ty natomiast testujesz mnie, na ile wytrzymam Twoje inwektywy pod moim adresem.
I następny cytat z Twojej wypowiedzi:
"Z Tobą natomiast dyskutuję o kulturze wypowiedzi. ...." , który wobec powyższej treści, pozostawię już bez komentarza.
To moja ostatnia wypowiedź na ten temat.
Janek
jeżeli gówniarz to dla Ciebie obraźliwe słowo - przepraszam.
Dla mnie to rozwydrzony dzieciak, który myśli, że wszystko mu ujdzie na sucho...
Ekkore, ale to, że "można powiedzieć inaczej" nie trafia do serca użytkowników. Zapominają, że to właśnie reklamy utrzymują NASZ serwer, i każdy z użytkowników ma problem z reklamą totolotka, tylko trzeba wiedzieć co się chce. Chcę mieć dostęp do WŻ - toleruje KAŻDĄ reklamę! i nauczę się z nią żyć. pozdrawiam Alina
Reklamy... oczywiście wszyscy się na nie godzą i wiemy dokładnie, jak bardzo są potrzebne. Powiem tylko tyle - reklama nie może być bardziej widoczna i bardziej czytelna od strony na którą wchodzimy (w tym wypadku "WŻ"). To tak jakbyśmy zapomnieli po co tu jesteśmy. Być może nie wszyscy tę konkretną reklamę (Dużego Lotka) odbierają tak samo (to tez trzeba brać pod uwagę), bo korzystamy z różnych programów. Nie można też zapominać, że pojawiają się osoby, które są tutaj bardzo krótko i nie mają pojęcia o tym, że wcześniej już ten temat był poruszany więc proszą w swoich komentarzach o wyjaśnienia. Tak więc temat ten będzie powracał, czy ktoś się będzie na to wściekał, czy nie. Jako, że jestem autorką właśnie tego wątku, to również zostałam poddana krytyce Janka. Stało się to wtedy, gdy nie wiedziałam (przerwa urlopowa-jesienna), że już na ten temat była mowa (nie zdążyłam prześledzić całego forum). Wówczas Ekkore (życzliwie)napisała Jankowi, że mnie nie było więc nie wiedziałam, że ten problem był już wyjaśniany. Janek jednak (wie lepiej) podważył ten fakt. Jednak krytyka to co innego a jeszcze co innego ubliżanie. Wtedy nie zareagowałam, ale nie pozwolę siebie obrażać i żadnych przenośni w temacie głupoty nie będę tolerowała. Uważam Janku, że trochę się zagalopowałeś. Mimo Twojej porywczości i czasami nieprzemyślanych, gorących tekstów (z wyraźnym brakiem empatii w moim odczuciu) mam dla Ciebie szacunek i jest mi dziś przykro, że jest to szacunek wyłącznie w "jedną stronę".
Witam, piszę do moderatorów tej strony, bo reklama lotka wkurza i to nieźle. Przez głupią reklamę nei można spokojnie doczytać treści przepisów i innych spraw. Moim zdaniem ta reklama nie powinna tu być. może zobaczcie ilu ludzi to wkurza. Jak ktoś ma sponsorować tą stronę to z głową bo jak narazie ta durna reklama jest ważniejsza moim zdanie dla kasy niż ludzie odwiedzajacy z zamiłowaniem tej stronki. Może trochę popytać wystarczy by to dziadostwo usunąć.
Użytkownik tygrysek29 napisał w wiadomości:
> Witam, piszę do moderatorów tej strony, bo reklama lotka wkurza i to nieźle.
> Przez głupią reklamę nei można spokojnie doczytać treści przepisów i innych
> spraw. Moim zdaniem ta reklama nie powinna tu być. może zobaczcie ilu ludzi to
> wkurza. Jak ktoś ma sponsorować tą stronę to z głową bo jak narazie ta durna
> reklama jest ważniejsza moim zdanie dla kasy niż ludzie odwiedzajacy z
> zamiłowaniem tej stronki. Może trochę popytać wystarczy by to dziadostwo
> usunąć.
Szanowny Tygrysku, może jeszcze do Ciebie nie dotarło, że tę stronę prowadzą prywatni właściciele, zwykli zjadacze chleba, a nie rekin finansowy, który sobie zamieszcza reklamy wyłacznie dla kasy. Dzięki reklamom strona jest darmowa, bo totolotki i im podobne pokrywają koszty łącza, przez które codziennie latają wte i z powrotem tysiące użytkowników. Czy wchodziłabyś na tę stronę nadal, gdyby trzeba było co miesiąc płacić abonament? Jeżeli tak, znajdź kilkaset podobnych osób, a następnie podpiszcie z nami umowę na na przykład 10 lat z góry i z góry nam te pieniądze wypłaćcie, wraz ze zobowiązaniem, że w razie wzrostu ceny łącza i podniesienia abonamentu, dopłacicie brakującą kwotę. Jeżeli jednak nie uda Ci się to i istnienia reklam na tej stronie znieść nie możesz, zmień stronę.
Jest mi niezmiernie przykro, że piszę w tym tonie, ale włożyliśmy w istnienie tego serwisu bardzo dużo serca, i w zamian prosilibyśmy o nieco wyrozumiałości lub ciche zrezygnowanie z odwiedzania Wielkiego Żarcia bez robienia zbędnego zamieszania, tym bardziej, że temat reklam był wielokrotnie podnoszony i rozwijany, wydaje mi się, że w sposób wyczerpujący.
Jeszcze raz podkreślam, nie możemy zmienić podpisanej umowy na reklamy, nie mamy wpływu na ich intensywność, mogliśmy tylko wypowiedzieć się, o jakiej treści reklam sobie tutaj nie życzymy (pewnie domyślacie się, o jakie chodzi). Umowę możemy jedynie zerwać. Ale wtedy zniknie strona. To tyle kochani.
zdenerowana i zrezygnowana Wkn
Wkn, problem został wyjaśniony bardzo czytelnie za co dziękuję i skoro nie macie wpływu na "agresywność" konkretnej reklamy to też to oczywiście jest zrozumiałe. Myślę jednak, że trzeba uzbroić się w cierpliwośc w tym temacie, bo zawsze znajdzie się ktoś (tak jak ja całkiem niedawno), kto nie ma pojęcia o koniecznościach i technicznych możliwościach. Wtedy wystarczy go odesłać np. do Twojego komentarza (powyżej). Jadnak teksty w stylu Janka z pewnościa niczego dobrego nie wniosą a jedynie sprowokują dalsze niemiłe komentarze. Z czasem wszyscy przywykną do tych reklam, ale jak to w życiu, tego trzeba się "nauczyć". "Czas leczy rany"... :-))) Pozdrawiam i proszę o uśmiech (mimo wszystko) :-)