W związku z tym, że dzisiejszy wieczór poświęciłam obejrzeniu części galerii, zgłaszam pomysł, aby każdy mógł tu założyć swoją.
Znaczy to, że każdy w swojej galerii mógłby zamieszczać różne zdjęcia, a teraz mamy leciutki galimatias.
Co Wy na to? Czy jest to możliwe, aby w profilu była galeria( jeśli ktoś takową chciałby zamieścić?)
Galerie nasze miałyby różne tematy i wtedy byłby porządek.
"Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania".
Z poważaniem Piegusowa
Już teraz w Ustawieniach w Profilu Użytkownika w oknie "Kilka słów o sobie" można wklejać zdjęcia. Może to jeszcze nie galeria, ale coś tam zawsze można pokazać :))))))))))
Chodzi mi o to, żeby każdy mógł założyć swoją galerię i w niej tematy, no nie wiem: np. mój dom, moje dzieci, mój ogród, moja kuchnia, moje wycieczki itp
To byłoby fajne o tyle, że każdy miałby swoje miejsce, aby to pokazać. Niektórzy wrzucają dużo zdjęć, ale w różnych tematach, tutaj wszystko byłoby w jednym miejscu.
To tylko taka moja refleksja...
Uważam, że to jest bardzo dobry pomysł dobrze by było, gdyby sam użytkownik mógł u siebie tworzyć - wymyślać i zamieszczać - takie tematy
Piegusowa, puki co to zbieramy na nowy serwer .....
pozdrawiam jasia
Dziewczyny - przecież jesteśmy stroną kulinarną. to że rozbudowaliśmy się do życia rodzinnego, spraw radosnych smutnych, związanych z naszym życiem codziennym nie powinno jednak prowadzić do zmiany profilu strony. forum jest jakby wpadaniem na kawę - rozmowa raz o tym, raz o tamtym. raz się smucimy, raz oglądamy zdjęcia.
Istnieją przecież portale zajmujące się przetrzymywaniem galerii obrazkowych (np fotosik) i tam można umieścić swoje zdjęcia a u nas wstawić link.
pamiętajcie, że każde zdjęcie zajmuje miejsce, a miejsce wymaga coraz większych możliwości od serwera. a na razie, jak napisała jasia, zbieramy na ten, aby wszystko działało.
A w profilu możesz dodać więcej zdjęć - wstawiasz je w informacji o sobie, jak na forum - jak napisała till
Witaj popieram Cie całkowicie ekkora!!!
Również podpisuję się pod tym co napisała Ekkore.
No... w sumie to racja, przecież to jest stronka kulinarna. I tak jest dobrze, bo przecież jest forum, gdzie można tworzyć wątki i wklejać do nich zdjęcia. Należałoby się raczej zastanowić, co zrobić, żeby koszty utrzymania strony były jak najmniejsze, może coś pousuwać, moze coś, no nie wiem. W każdym bądź razie, cieszę się, że - jak na razie - stronka funkcjonuje i ma się dobrze
ooo ekkore, nie pomyslalam o tym. Wiec juz nie wstawiam zdjec tu. Kiedys moze zaloze stronke i bede podawac tylko link.
:)
Same wiecie, że nie tylko wokół gotowania tu się wszystko kręci.
Wiele osób nie wchodzi na stronę po przepis, ale żeby pogadać, wymienić poglądy, poznać się.
Przecież nie jesteśmy "tylko od garów". Oczywiście, to najlepsza strona z przepisami, ale jak widać, nie tylko:tu się ludzie poznają, lubią ( lub nie ),
Niektóre osoby zamieszczają dużo zdjęć, na różny temat, niekoniecznie związany z gotowaniem, ale ciekawy przecież..
Przepraszam Luckystar, że Ciebie podam za przykład.
Tak, jak opowiadania są w jednym miejscu - tak wszystkie zdjęcia Luckystar byłyby w jednym miejscu.No i innych, oczywiście!
Zresztą nie chodziło mi o to, żeby galeria funkcjonowała od dziś, ale w przyszłości..
No ale ok, jeśli nie, to nie ma sprawy...
Tak sobie tylko pomyslalam, ze to mogloby si sprawdzic, oczywiscie w PRZYSZLOSCI...
ale przecież wszystkie zdjęcia są w jednym miejscu - w galerii. Wcześniej, nim nastała era cyfrówek wszystkie wątki zdjęciowe były w rozmowach wolnych i frywolnych - bo nie było ich za wiele, ale w pewnym momencie....
poza tym jak się chce odnaleźć wątek - jak się wpisze jakieś słowo kluczowe wyszukiwarka odnajdzie na forum - sama odnalazłam w ten sposób swój dawny wątek ze zdjęciami z Finlandii. Ale to było minęło...
Pomyśl teraz jak pojemny musiałby być serwer gdyby nagle ponad 12.000 uzytkowników, zachęconych informacją o możliwości tworzenia własnych galerii ruszyło do dzieła. bo choć pojedyncze zdjęcie czy kilkanaście nie zajmuje za wiele miejsca, zsumowane tworzą ogromną powierzchnię. Łatwiej skorzystać ze wspomnianych wcześniej portali - a tutaj wstawić link. Na innych forach nie wolno wstawiać zdjęć, tylko najwyżej link - aby nie zajmować powierzchni i nie obciążać serwera. wiem, że z fotosika korzysta mój mąż, chcąc pokazać coś swoim znajomym
Ok, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.
Nie wiem może też się powtórzę aby w galerii był jakiś podział na np. zjęcia dekoracji talerzy, zdjęcia ciast i tortów, zjęcia dzieci, zdjęcia z podróży itp. itd :)
Ułatwi to wyszukiwania np. jeżeli ktoś ma imprezę i brak mu pomysłu na fikuśne ułożenie wędlin, warzyw, brak pomysłu na ozdobiebie tortu ...
Z góry za rozpatrzenie WIELKIE DZIĘKI !!!
Użytkownik AgniechaS napisał w wiadomości:
> Nie wiem może też się powtórzę aby w galerii był jakiś podział na np. zjęcia
> dekoracji talerzy, zdjęcia ciast i tortów, zjęcia dzieci, zdjęcia z podróży
> itp. itd :)Ułatwi to wyszukiwania np. jeżeli ktoś ma imprezę i brak mu pomysłu
> na fikuśne ułożenie wędlin, warzyw, brak pomysłu na ozdobiebie tortu ...Z góry
> za rozpatrzenie WIELKIE DZIĘKI !!!
To w przepisach powinno być i wystarczy.
Bez przesady, to nie jest portal " Albumy Rodzinne ", a tylko(?!!!) "Wielkie Żarcie".
Już są linki na W.Ż-ecie.
No i po raz kolejny "wymądrzę się" - jak myślisz, ile serwer jeszcze może pomieścić takich "mądrych "pomysłów.
Nie jesteś nową Żarłoczką, widocznie nie czytasz innych wiadomości na forum, dyskusji, i tych o mniej lub bardziej "przemyślanych" pomysłach.
A przydałoby się.
Tak to właśnie jest, gdy nie czyta się "tego, co nas nie interesuje", a potem męczy się klawiaturę pisaniem ...pomysłów
Pozdrawiam
Janek
P.S.
Znów będzie, że tylko "opieprzam" i "dowalam" ... mało kulturalnie, żeby nie powiedzieć dosadniej.
J.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> .Znów będzie, że tylko
> "opieprzam" i "dowalam" ... mało kulturalnie, żeby nie
> powiedzieć dosadniej.J.
Ale złośnik
Jako, że niejako trzymam łapę na tej Waszej galerii, napiszę coś więcej. PO pierwsze i z największą wagą głosów: nie utworzymy specjanych poddziałów w galerii "zdjęcia rodzinne", "zdjęcia z wycieczek", bo nam serwer wybuchnie i łącze nie wytrzyma. MOżemy spełnić oczywiście Waszą zachciankę, ale obiecajcie mi, że każdy kto znajdzie się na zdjęciu będzie trzymał w garści smakowitą potrawę, którą będzie można zobaczyć w powiększeniu, przeczytać przepis na nią, poczytać coś kulinarnie o regionie, z którego żarcie pochodzi. Będę Was wtedy całować po stópkach wysmarowanych dżemem malinowym hasając od jednego zdjęcia do drugiego. A tymczasem miejsce litość, naprawdę nie stać nas na utrzymywanie prywatnych galerii, a wydzielanie takowych na forum, będzie zachęcało do trzymania setek zdjęć na własny użytek. Nie o to nam chodzi.
Natomiast co do dekoracji tortów, stołów, mieszkań na święta wszelakie, z przyjemnością stworzymy taki dział. Tylko pytamy: "Pomożecie?" Bo jeśli to ma być pustostan, będzie nam smutno.
Wkn
Wkn napisała:
"... coś więcej. PO pierwsze i z największą wagą głosów: nie utworzymy specjanych poddziałów ..."
Wiemy, że PO było pierwsze ...i miało ponad 41% głosów ale o jakie tworzenie poddziałów ich "opozycja" posądza....kuna, coś nowego...
No i dalej:
"...nie wytrzyma. MOżemy spełnić oczywiście Waszą zachciankę..."
MO już dawno nie ma i żadnej zachcianki nie spełnią, czyli d*** mi nie spałują, a kopystką ...wytrzymam.;-)))
Pozdrawiam
Janek - Kazik
P.S.
Wcale nie złośliwiec tylko jajcarz (czasem, jak trafi na dobrą/ego Partnerkę/a)
...