dawno tu nie zaglądałam ale... jestem skonsternowana wielce bo co widze? ktos popoprawiał tytuly w moich przepisach! nie dośc ,że są w nich błędy typu : "rafaello ii ", to napisane sa małymi literkami kiedy ja piszę tytuly duzymi drukowanymi literami, pododawane są myślniki..
sory ja rozumiem,ze czas uporządkowac w przepisach kategorie i zrobić w nich porządek , ale dlaczego ktoś poprawia mi tytuły? czy ja kogoś do tego upowaznilam? jeśli zechcę zmienic nazwę ciasta czy innego przepisu to zrobię to sama.
mam prośbe: prosze , bardzo prosze oprócz zaszeregowania przepisu do wybranej kategorii- absolutnie prosze nie poprawaić nadanych przeze mnie nazw potrawom, teraz mając tak malóczasu musze sobie popoprawiać nazwy i na nowoi je wpisac duzymi drukowanymi literami- niepotrzebna to dla mnie praca bo wpisywać i wyszukiwać musze teraz błędy przez kogoś mi niepotrzebnie zrobionew może dobrej wierze w ponad 300 przepisach towierzcie nie na moje sily ,serio watrosię zastanowić czy robienie porzadku nie bedfzie kolejnym robieniem balaganu ,dziękuję inka21
po przeczytaniu tego zajrzałam do swoich przepisów. Patrzę a tam jakiś przepis o nazwie "18" Mam nadzieję że wróci do poprzedniej nazwy, bo to przecież sałatka była...
Użytkownik kinga_d napisał w wiadomości:
> po przeczytaniu tego zajrzałam do swoich przepisów. Patrzę a tam jakiś
> przepis o nazwie "18" Mam nadzieję że wróci do poprzedniej nazwy,
> bo to przecież sałatka była...
właśnie oto chodzi ,że bez naszej wiedzy ktoś sobie pozmienial nie tylko wielkość czcionki ale także niektore nazwy
,nie podobba mi się to i chće aby moje przepisy powrocily dopierwotnej nazwy .
W samych "CIASTACH" znalazłam 22 przepisy poprawione nie tylko czcionka ale 4 z nich mialy zmienione nazwy,kto was do tego upoważnil? bo ja na pewno nie, nawet nie zostalam spytana o pozwolenie i zanim ktoś znow wypali ,że jestem napastliwalub brak mi kultury topowiem tak: NIE SPYTANO MNIE O POZWOLENIE NA ZMIANĘ NAZWY PRZEPISÓW, NA WEJŚCIE NA "UDOSTĘPNIENIE" I GRZEBANIE W NIESWOICH PRZEPISACH ,
ja już nie prosze ja żądam aby MOJE przepisy zostały niezmienione przez nikogo, one są moje i tylko ja mam je prawo zmieniać , nie wiem jak pampas mogł do tego dopuścić, zrobilam juz porządek w tym moim dziale i nazwy wrocily do stanu poprzedniego, tak samo postąpię z innymi działami
prosze nie grzebać i nie zmieniac niczegobez mojej wiedzy i zgody
Inuś nie denerwuj się-to efekt porządków.
Takie ,,kwiatki'' mają wszyscy-ja miałam przepis o nazwie,,30''
Zostało ustalone ,że nie wolno w tytułach umieszczać innych znaków poza myślnikiem(czyli-żadnych kropek,uśmiechniętych ,,buziek'',nawiasów,itp)
Efekt tych zmian jest taki-że w niektórych tytułach wszystko się pozmieniało.To nikt nie zmieniał-po prostu system takie numerki wywinął.
Trzeba sobie niestety samemu poprzegladać swoje przepisy i poprawić.Pozdrawiam
SWEETY KOCHAN TU NIE CHODZI O DOPRAWAINIE CYFEREK TYPU "30 " LUB"2" TO BYM JESZCZE PRZETRAWIŁA ALE O COS INNEGO , jeśli tak maja wyglądac tu porządki to ja wysiadam dziękuje a na dodatek pisałam wcześniej o zmianach nazw przepisow np. arlekin szachownica zamienionomi na arlekin- dlaczego? ko mnie spytal czy może?albo "szyneczki plasterki nieco ekstawagancko podane" ktoś sobie obciął bo co? bomu się tak podobalo?
a gdzie zgoda na to? ludzie nie róbmy sobie takich numerów bo stanie się tu niemiło a nie o to chodzi w końcu chodzi , nawet sprzątać trzeba umiec z głowa na karku
ja już uporządkowalam swoje przepisy - wrócily do stanu poprzedniego i tak mają zostać zachowane,a wam radze też poszperac w swoich przepisach i zobaczyć czy z nimi wszystko w porządku czego wam zyczę
zresztą sweeto droga sama zobacz:
Ciasto makowo-kokosowe-( bez Żółtek
Arlekin
Mazurek z biaŁek (bez Żółtek
MakÓwki - potrawa Świateczna
Śledzie w sosie cebulowo-Śliwkowym
SaŁatka kuskuS-AlPejska
BÓb - ŹrodŁo urody
Ogorki sŁodko – kwaśne
SaŁatka ŚlĄska-jarzynowa
Sos sŁodko - kwaŚny do miĘsa
Dymfowane kartofle(z ogniska
Buraczki czerwone- na caŁĄ zimĘ
Karczek(karkÓwka) z piwem
Szyneczki (plasterki) nieco ekstrawagancko
Rolada ŚlĄska (woŁowa
Zgadzam się Inko21 z tobą mi też się to nie podoba,moje niektóre przepisy też są pozmieniane.
Inka, podzielam Twoje oburzenie. Co się dzieje od pewnego czasu??? Może ktoś to wyjaśni?
Inka ma 100% rację.
Właśnie przejżałam przepisy. I bardzo proszę, żeby osoba, która to zrobiła wyjaśniła, co się dzieje. Rozumiem kasowanie uśmieszków- ok. są niepotrzebne ale żeby tak zmieniać nazwy???!!! Ktoś kto to robi powinien spytać się autora bo jeżeli zmiany mają być tak drastyczne to wolę wykasować swoje przepisy.
Jestem za porządkami, oczywiście, były bardzo potrzebne ale to o czym pisała Inka to przesada i robienie jeszcze większego bałaganu bo teraz nawet w swoich przepisach nie można się połapać!
A poza tym- porządki porzadkami ale po ich zakończeniu znów robi się bałagan. Dodawane są nowe przepisy znów nie tam, gdzie trzeba. Może więc osoby, które zmieniają nazwy przepisów powinny na bierząco kontrolować nowo dodane przepisy? Bo w przeciwnym razie szkoda całej tej pracy:( Już teraz zauważyłam parę przepisów nie tam, gdzie być powinny:((
Ale przecież wystarczy codziennie sprawdzić dodanie w danym dniu przepsy, nie ma ich aż tyle, zazwyczaj max 10 dziennie. Myślę że powinien to robić Pampas, jako właściciel strony, co sam zresztą podkreśliłeś. Gdyby robił to ktoś inny, mógł by minąć się "z wizją tej strony Pampasa".
Nie myśl bahusie, że jestem przeciwna porządkowanu na WŻ, oczywiście, że tak, było to potrzebne ale to, co ktoś tu zrobił było jeszcze gorszym bałaganem. Bo co z tego że w nazwie nie ma wykrzykników czy uśmieszków jak JeSt NaPiSaNe w TeN80 SpOsÓb?
Użytkownik nutella napisał w wiadomości:
> Ale przecież wystarczy codziennie sprawdzić dodanie w danym dniu przepsy, nie
> ma ich aż tyle, zazwyczaj max 10 dziennie. Myślę że powinien to robić Pampas,
> jako właściciel strony, co sam zresztą podkreśliłeś. Gdyby robił to ktoś inny,
> mógł by minąć się "z wizją tej strony Pampasa".Nie myśl bahusie, że
> jestem przeciwna porządkowanu na WŻ, oczywiście, że tak, było to potrzebne
> ale to, co ktoś tu zrobił było jeszcze gorszym bałaganem. Bo co z tego że w
> nazwie nie ma wykrzykników czy uśmieszków jak JeSt NaPiSaNe w TeN80 SpOsÓb?
Wyjaśnij mi proszę to "wyczerwienione" słowo.
Bahus
... wiedziałam, że to słowo może wywołać dyskusję i może nie jest najwłaściwsze... nie chodziło mi o to że musi ale skoro postanowił tak zadbać o porządek to mógłby to robić jako, jak sam podkreśliłeś, właściciel strony, no bo rzeczywiście kto ma tu dbać o porządek jak nie właściciel? Powinien, bo on zrobiłby to najlepiej jako właściciel, zgodnie z jego wizją.
Nie chcę rzeby wyszło na to, że mam jakieś pretensje i rządania i mówię co kto ma robić. Po prostu uważam, że takie porządki były jeszcze gorszym bałaganem a nawet jeżeli nawalił program, to warto by było napisać o tym i wyjaśnić sprawę, że to chwilowe, że wszystko będzie poprawione. A co do tego, że warto byłoby sparwdzac nowe przepisy na bierząco to była tylko propozycja, uwaga, sugestia. Dziwię się bahusie, że tak Cię to dotknęło i przejąłeś się tym, że ja mogłabym coś kazać robić Pampasowi.
Zresztą nieważne, nie chcę się o to spierać bo rzeczywiście nie ma o co kopii kruszyć. Jakie to właściwie ma znaczenie co Pampas powinien, czy przepisy są napisane wielkimi czy małymi literami.
Tylko Pampas może coś odpowiedzieć...a z tego co wiem jest w tej chwili nieobecny.
Bahus
Również zauważyłam! Popieram protest!
Jest to efekt działania zainstalowanego programiku. . W celu ujednolicenia szaty graficznej strony, Pampas wprowadził pewne zmiany. Były one konieczne i nie ma co protestować. Przecież nic złego się nie stało. Myślę, że kazdy właściciel strony ma prawo do własnej wizji szaty graficznej. (jest to moje prywatne zdanie). Zresztą w regulaminie jest: "Prosimy, aby dodawane i udostępniane przez Państwa przepisy nie różniły się mocno pod względem formy od przepisów autorów strony. Prosimy o zachowanie przejrzystości graficznej oraz stosowanie się do obowiązujących reguł języka polskiego." (dotyczy to również tytułów przepisów).
Bahus
A co wspólnego ma nazwa przepisu /wymyślona przez jego autora/ z formą, z szatą graficzną? I jak się mają takie zmiany wprowadzane przez kogoś bez pytania autora o zdanie z prawami autorskimi, o których tak wiele się mówiło ? Czy to program zmienia nazwy? dopisuje coś w nazwie? a jeśli tylko Pampas wszystko może a jest nieobecny to kto to robi? Pytania można mnożyć, ale zastanawiam się czy warto? czy ktoś na nie odpowie? czy znajdzie czas, skoro tyle pracy z korygowaniem nazw przepisów?
Pozdrawiam! Zniesmaczona bywalczyni.
cyt:"Prosimy, aby dodawane i udostępniane przez Państwa przepisy nie różniły się mocno pod względem formy od przepisów autorów strony. Prosimy o zachowanie przejrzystości graficznej oraz stosowanie się do obowiązujących reguł języka polskiego." (dotyczy to również tytułów przepisów). "
tak wygląda u mnie porządek przed i teraz po ,kiedy polówę czasu wolnegopoświęciłam na odrestaurowanie moich przepisów:
ANDRUTOWE JAJO (3787) ARLEKIN SZACHOWNICA (4677) BABA JAGA (15345) BABECZKI BUDYNIOWE (2968) BABECZKI KRUCHE BAKA |
Jeżeli tak faktycznie wygląda to po "POPRAWIENIU", to przepraszam ale KTOŚ, kto takie "numery powywijał " z samą tylko pisownią ...może się sam odezwie i ...
wiecej nie bedzie nic poprawiał.
Takie poprawki to są kpiny...
Czuje się trochę głupio, ponieważ sam nawoływałem do zrobienia porządków, każdy w swoich przepisach, nikt jednak nie traktował tego poważnie, wzięły sie za to osoby, jak się okazało, mało poważne. Ostro może to zabrzmi ale wykonano "porządkowanie" w sposób ...dyletancki pod każdym względem. Taką wyrażam opinię na podstawie przykładów Inki21. Poczekajmy na resztę.
Pozdrawiam.
Janku, nie zrobiły tego osoby...tylko program (przecież to widać na pierwszy rzut oka, takich błędow nie mógł popełnić człowiek...no chyba, że idiota). Napisałem to już wyżej. Uwierz mi...ale ani mnie, ani pozostałym moderatorom, jak i nawet samemu Pampasowi (tak myślę) nie chciałoby się zmieniać tysięcy tytułów przepisów na tak dziwną wersję, tym bardziej że pogoda obliguje do dużo ciekawszych zajęć. Janku...od "nawoływania" do porządków, a do ich zrobienia jest daleka droga. Szkoda że Twoje chęci ograniczyły się tylko do nawoływań...To najłatwiej...gorzej to zrobić. A krytykować to już naprawdę super łatwa sprawa tym bardziej jak się ma małe pojęcie o funkcjonowaniu stron internetowych..(chodzi o ten udział osób)...Myślę że Pampas poprawi programik i błędy zostaną usunięte
Bahus
że jakakolwiek praca wykonana " na żywioł" przynosi więcej szkody niż pożytku.
Janek
W tym miejscu akurat się z Tobą zgadzam
Bahus
Myślę, że to programik "nawalił" i nie rozróżnia polskich znaków. Poniekąd wiem, że chodziło o to aby tytuły zaczynały się od dużej litery. Reszta małymi, tak jak jest u Wkn, czy u wielu innych (w moich tytułach posługuję się takim szblonem od początku). Z tego co się orientuję to używanie wielkich liter w internecie oznacza krzyk....
Bahus
W regulaminie, który wszyscy zalogowani zaakceptowali (i mam nsdzieje przeczytali) jest taki punkt:
Autorzy strony zastrzegają sobie prawo do modyfikowania zamieszczonych przez innych użytkowników tekstów lub usuwania ich, bez podania przyczyny.
Tu musze zglosic male zastrzezenie - powinniscie troche zmodyfikowac ten regulamin (czytalam!), internet czy nie, takie zdanko nie wrozy nic dobrego... Bez podania przyczyny mozna walnac kogos w pysk i to wsio. Cala reszta powinna byc przynajmniej troche wytlumaczona. Stad wszystkie pytania tutaj. Nie latwiej jest napisac "sluchajcie, przeprowadzam test nowego programu (upload nowej wersji, uaktualnienie, wszystko jedno) i mozliwe, ze cos skrewie"?
Osobiscie jestem grafikiem z wyksztalcenia i zawodu, "webmasteruje" tez wiele stronek, zawsze, ale to zawsze uprzedzam "swoich" uzytkownikow przed jakakolwiek zmiana. Jestem grafikiem, powtarzam i tez nigdy (lub prawie nigdy) nie wiem, jakie problemy moga wyskoczyc przy zmianach.
Tak oczywiście, masz rację i nie ma o co się kłócić, w końcu nic strasznego się nie stało, zwłaszcza jeżeli to wszystko błąd jakiegoś programu chociaż to fakt, Dagi007 ma rację, że wystarczyło uprzedzić, że takie porządki będą robione.
Mam nadzieję Pampasie, że nie obraziłeś się, za to że napisałam, że Ty powinieneś (bahusa bardzo to słowo dotknęło) sparwdzac nowo dodawane przepisy. Nie chodzoło mi o to, że mówię co masz robić na swojej własnej stronie, chciałam tyko powiedzieć, że szkoda by było całej tej porządkowej pracy bo znów przepisy będą źle dodawane. Już o ile dobrze pamiętam, w MASACH I KREMACH są 2 przepisy (nie wiem czyje) na ciasta a porządki tak naprawdę na dobre jeszcze się nie skończyły:/
Ja siem wcalem nie klocem!!! :)))
Stronka jest programowana w jezyku php open source - czyli wlasciciel nie jest juz sam. Trzeba sie z tym liczyc.
Zeby bylo jasne - nie mam absolutnie nic do zarzucenia zadnemu z Modow ani Adminowi. Mowie jak jest i to wszystko.
Ineczko nie przejmuj sie to nie jest ludzka zlosliwosc tylko program uzyty do korektor. Zareczam, ze programy komputerowe potrafia zrobic taki balagan nie rozpoznajac prawidlowo znakow.
Wlasciwie tak ogolnie to jestem troszke tymi (ogolnie mowiac) komentarzami troszke zdziwiona (a wlasciwie zaperzeniem sie niektorych i tym , ze zaraz jako pierwsze slowo jest obraza i szukanie winnego czyli "zlosliwego" czlowieka ktory tak smial postapic). Tak jakby jakis czlowiek (moderator) nie mial nic innego do roboty jak kazdemu z nas wpisywanie bzdur do przepisow. Czy to logiczne? Wiecie ile by to godzin trwalo? I kto by mial z tego pozytek? moderator nie jest chochlikiem nie majacym nic innego do roboty jak robic takie kawaly. W koncu wszyscy korzystamy z komputera i niejeden z nas wie z wlasnego doswiadczenia jak to nieraz jest jak czlowiek chce jedno a komputer czy program "nie ponimaju".
Ciebie Inko 21 rozumiem bo Cie dlugo nie bylo i nie wiedzialas nic o porzadkach stad Twoja konsternacja. Ale wielu z nas przeglada wz czesto i czyta pilnie wiadomosci a bylo o porzadkach mowione jak tez o tym ze porzadki moga wywolywac takie "kwiatki" w zwiazku z programem: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=71466&post=71466&offset=0.
Mysle jednak ze takie nieporozumienia wynikaja tez z tego, ze nie ma mozliwosci wysylania na forum prywatnych wiadomosci. Gdyby byly moglby moderator wyslac zbiorowego maila do wszystkich z ostrzezeniem o "skotkach ubocznych" porzadkow i byloby po klopocie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Dorotko wiesz co powiedziałby mój kierownik gdybym tłumaczyła sie dowcipami jakie może zrobić komputer! Pani Beato to nie komputer to nieznajomość WORDA . A tak naprawde ta maszynka potrafi niexle nawywijać!!
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Ineczko nie przejmuj sie to nie jest ludzka zlosliwosc tylko program uzyty do
> korektor. Zareczam, ze programy komputerowe potrafia zrobic taki balagan nie
> rozpoznajac prawidlowo znakow. Wlasciwie tak ogolnie to jestem troszke tymi
> (ogolnie mowiac) komentarzami troszke zdziwiona (a wlasciwie zaperzeniem sie
> niektorych i tym , ze zaraz jako pierwsze slowo jest obraza i szukanie
> winnego czyli "zlosliwego" czlowieka ktory tak smial postapic). Tak
> jakby jakis czlowiek (moderator) nie mial nic innego do roboty jak kazdemu z
> nas wpisywanie bzdur do przepisow. Czy to logiczne? Wiecie ile by to godzin
> trwalo? I kto by mial z tego pozytek? moderator nie jest chochlikiem nie
> majacym nic innego do roboty jak robic takie kawaly.
Nic dodać nic ująć....święte słowa
Bahus