..... czyli mam dwie krechy. Moja fasola ma 6 mm i jakieś 5 tygodni, niestety od niedzieli mam lekkie krwawienia i biorę leki, denerwuję się i martwię strasznie ale mam nadzieję, że będzie ok. Trzymajcie kciuki, pozytywne fluidy także mile widziane.
Piola
Lo matko !!!!
na poczatku nic skumac nie moglem.
i nagle - EEEUUUREEEKAAAA!!!!!!
moje gratulacje Piola.
SIUP !!!!!!!!!
Wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki no i gratulacje. Rodzinka WŻ-towa nam się powiększy. No ja z moim przyszłym mężem, a to już niedługo też bedziemy starali się o maluszka zaraz po ślubie, bo czas ucieka....
>
> Piola
Moje gratulacje! cieszę się razem z Tobą! i wysyłam pozytywne fluidy, bo mam ich całą masę!
całuski
bazyliowa Kropka
Przyłączam się!!!!!!! i!!!!!! Piolu trzymam kciuki-czeka Ciebie piękny okres w życiu, Być matką to, to co nie każdemu jest dane, a być jeszcze dobrą matką to dar od Boga!!!!!! i mam nadzieję,że tego oczekujesz bardzo, Będę Ciebie miała cały czas w myśli, aż do szczęśliwego rozwiązania hurrrrraaa Piolu!!!!!! niech żyją nam!!!!mamy młode mamy!!!!!oczekujące dzidziusia
pozdrawiam serdecznie
kamaxyz
hurra!!! Amelka bedzie miala wirutalnego kuzyna lub kuzynke !!! Trzymamy kciuki , bedzie dobrze... musi być!
Głowa do góry - nawet na leżąco da się przetrwać ten okres. Trzymam kciuki, niech nowy W-żetowiec od marca (tak mi jakoś orientacyjnie wyszło)gromkim krzykiem oznajmia światu swoje istnienie. poproś go coby urodził się jeszcze jako rybka, a mnie jako baran (bo to zawzięte i uparte).
Masz coś do baranków (owieczek?) ?
Piola, gratulacje, wszystkiego dobrego i przede wszystkim zdrowia życzy emiloos
Mam córkę. Z opisu Twoich starć z ojcem w domu charakterkiem podobna do Ciebie. Ja rozumię niezależność,dążenie do celu itp. to nawet całkiem fajne... pod warunkiem, że nie dotyczy własnej córki. Być baranem całkie fajnie, ale mieć z nim do czynienia.... szczególnie, że to on się ma podporządkować... hhehe
No co??? Nuda nie grozi... A mojego Tatusia bardzo koffam chociaż tyle przeszliśmy razem. Aha, pozdróffka dla Tatusia z okazji Dnia Taty (to tak przy okazji... nie obraź się Piolciu :-) )
Piola, wiele ciepła i dobra dla Was. Wszystko to wysyłam w przeogromnych ilościach dla Was prościutko znad Tamizy. Adieu
Ale fajnie:)Gratulacje!!!Napewno wszystko bedzie ok.Trzymam kciuki.
PS.Też po cichu marzę o drugim dziecku, ale jeszcze musze troche poczekać...
Dziękuje Wam wszystkim , jesteście kochani, dziękuję za dobre słowa, otuchę, teraz myślę pozytywnie bo wiem, ze musi być dobrze :-)
Piola, przede wszystkim spokój . Przerabiałam to samo co ty , więc wiem jak się martwisz i cieszysz. Słuchaj , co ci mówi ginekolog i zdrowy rozsądek. Odpocznij sobie, pewnie jesteś na L4. Pozdrawiam.
Witaj Piola!Odpoczywaj, myśl pozytywnie, wszystko będzie ok- pozdrowienia gorące ode mnie i zakatarzonego 9 miesięcznego Bartusia
Piola, po pierwsze gratulacje a po drugie to się nie przejmuj. Takie krwawienia to u wielu kobiałek normalne = zastosuj się do zaleceń medyka i będzie klasa dzidzia.
I zdawaj na bieżąco relacje jak się miewacie.
pozdrawiam,
shiludek
\/
/..\
---o00- \-00o---
== shoffix ==
super wiadomośc piola - WZ górą - rosniemy w siłę - będzie dobrze - jesteśmy wszyscy z Tobą - bądź spokojna i radosna - irenka
Imię dla maleństwa wybrane już? mogę się założyć że będzie chłopak.
jejku jak Ci zazdroszczę! nawet nie wiesz jak się cieszę, że będzie malutki bobasek! CUDOWNYCH CHWIL ŻYCZĘ w tym pięknym okresie!
Gratuluje dzidziusia! Niech rośnie duży i zdrowy :)
A jak się postarasz to urodzisz na walentynki tak jak ja mojego " border="0" />
mama Klio
~(*_*)~
oprocz zyczeń ciocia Ewelina radzi : jedz na czczo codziennie 10 sztuk rodzynek - jest to niesamowity "nabijacz krwi", ginekolodzy w tym okresie lubią ciężarnym zapisywac doustnie żelazo,a bywa nieraz, że jest ono przez przyjmującą matkę nietolerowane( nudności, bole brzucha i żolądka), a wiec zastąp sobie ten lek smakolykiem i masz podwojną korzyśc: dawka żelaza w slodyczy. P.S. stawiam na dziewczynkę (Wużetka hehehe), inka21
Moje gratulacje Piola!!!!!! Tak trzymaj. Przesyłam duuuużo pozytywnych fluidów oraz serdeczne pozdrowienia dla tatusia :))
Kochani wczoraj cały dzien nie miałam żadnych plamień a dzisiaj rano bardzo znikome i już o mniej intensywnym zabarwieniu, wierzę zę wszystko będzie ok. Będę Was informować co i jak, jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa.
Piola
piola, ale to chyba nie pierwszy zawodnik, sądząc po zdjęciu na Twojej stronie?
No już mam małego mojego baranka :-) Mateuszka, ma 3 latka :-)
to dla odmiany życzę córeczki ( wiadomo, obojętna płeć , byle zdrowe ). Popatrz na mojej stronie , jakie mi kwiaty przytaskała wczoraj Nieletnia lat 3 z łąki.
Cudownie!!!!! ale bedzie super!!!!bedzie wiecej dzieciaczkow na WZ!!!!! gratulacje i duzo zdrowka !!!!!!!!!
Moje gratulacje, Piola, fajnie, że będzie drugi noworodek na WŻ. Będziemy trzymać kciuki, wszystko będzie dobrze
Jasne, tylko ona już panna, jak się patrzy, pamiętam, Jak joluś urodziła:)
Dopiero dziś przeczytałam:
NIEUSTAJĄCEGO ZDROWIA, ZDROWIA I ZDROWIA!!!
SIUP!! winem czerwonym wytrawnym (Egri Bikaver polecam, ma dobry wpływ na krew)
A sio! sprzed komputera, bo "szkodzity" jest (najlepiej dyktuj komuś, co ma wpisać na forum WŻ)
właśnie , sio, a juz najdalej przy włączaniu i wyłączaniu. I to nie żarty. Pierwsze 3 m-ce najlepiej wogóle. Niech nas informuje Autor Dziecięcia.
Gratuluje.Ja tez sie cieszylam do momentu az niezaczelam krwawic ,a potem juz ....Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Uwazaj na siebie i nieprzemeczaj sie,duzo odpoczywaj.Niech sie dzidzius dobrze rozwija.Życze wszystkiego dobrego.
Niestety u mnie nizbyt dobrze, do wczoraj miałam nadal plamienia, dostałam jakieś zastrzyki dodatkowo i mam leżeć, tak więc spadam.....
Więc byłam dzisiaj na kontrolnym usg, wszystko jest w porządku, termin porodu mam na około 23 luty. Fasolka ma w tej chwili około 7 mm. Jeśli chodzi o plamienia to w sumie nie wiadomo skąd one są, tak jak napisałam usg nic nie wykazało, widzieliśmy bijące serduszko. Raz plamię a raz nie, ale nie jest najgorzej,bo w sumie tylko minimalnie z rana. W piątek mam wizytę u gina i założy mi kartę ciąży.
Pozdrawiam
Użytkownik piola napisał w wiadomości:
> ..... czyli mam dwie krechy. Moja fasola ma 6 mm i jakieś 5 tygodni ...
> Piola
(pukam się w głowę) Dopiero teraz załapałem. Jasio
pozdrawiam,
shiludek
\/
/..\
---o00- \-00o---
== shoffix ==
Piola gratuluję Ci z całego serca!!!!Pozdrawiam!!
No, i byłam na usg wczoraj. Fasolinka ma troche ponad 4 cm, a być może i więcej, bo strasznie się wierciła i nie mozna było dokładnie uchwycić. Widziałam serducho, nóżki i rączki, mówię Wam jakie ruchliwe dziecię, machał rączkami i nóżkami, a może machała :-). Tak więc jeszcze dzisiaj czeka mnie wizyta u lekarza, zobaczę co ona mi tam ciekawego powie, i potem to już nic nie pozostaje jak tylko w końcu zacząć się cieszyć :-)