Witam,
polecam odwiedzenie strony http://nowadeba.pl/index.php?a=kuchnia
Znajdziecie tam przepisy żywcem wklejone z Wielkiego Żarcia. Wysłaliśmy do autorów żądanie o usunięcie ich, ale sprawdźcie, czy nie umieszczono tam Waszych przepisów.
Na tamtejszym forum wyraziliśmy nasze zdanie na temat, ale prosimy Was o wsparcie i rozwinięcie wątku:
http://forum.nowadeba.pl/viewtopic.php?t=264
dziękujemy
Wkn&Pampas trochę przybici świństwem, jakie nam zrobiono
{behead} cooooooooo!!!!!!!?????? idę tam i ..........zrobię im tak :{knife}
pod tym drugim linkiem pojawia sie takie info:
"Informacja
Wybrany przez Ciebie temat lub post nie istnieje"
:(
Właśnie tam byłam, bezczelnie wykasowali mój post.
Wysłałam, jeszcze raz. I tak do skutku będę robić, ale ich odzew w postaci wykasowania wątku nie rokuje za dobrze.
Trzeba się zastanowić nad ewentualnym założeniem sprawy cywilnej chyba.
Ale chamstwo!!!
Wkn
Witam
Zamieszczone na naszej stronie przepisy sa juz usuwane. Jest mi bardzo przykro ze do takiej sytuacji doszło, poniewaz nasza strona kulinarna cieszy sie popularnoscia i chcialabym aby tak nadal było. Zaluje ze doszlo do kopiowania. W naszej bazie z przepisami znalazly sie Panstwa przepisy moze dlatego iz osoba ktora je wprowadzala nie zdawala sobie sprawy z tego a ja obecna głowna opiekunka stronki kuchennej nie wiedzialam o tym :(( bardzo mi przykro. Obiecuje ze to juz sie nie przytrafi mam cala piecze nad przepisami i sprawdzam dokladnie. Jesli jescze sie znajdzie jakis prosze dac znac a natychmiast go usune. Sprawa bardzo nieprzyjemna. Raz jeszcze przepraszam
Podobna wiadomosc wyslalam do administratora owej strony.
no niestety.. :/
zamiast grzecznie przeprosic, chowaja glowe w piasek..
moge tylko za Toba powtorzyc: chamstwo!!!
Chwileczke, nie chowam glowy w piasek. Napisalam wyzej wszystko, teraz ja place za to co kto inny zrobil :((
Przeprosilam a powinna to zrobic ta osoba co spowodowala to zamieszanie. I co ja mam teraz zrobic? Usuwam przepisy i gwarantuje ze nie powtorzy sie to juz nigdy.
a ja napisalam posta niemal rownoczesnie z Toba, wiec sie minely, stad troche nieprzyjemna wymiana zdan..
mysle, ze Wkn przyjmie przeprosiny, a podobna sytuacja juz sie nie powtorzy.. :))
pozdrawiam
Oby tak było, bo bardzo ale to bardzo mi glupio z zaistnialej sytuacji. Z nerwow juz cala chodze i przegladam cala baze danych z przepisami :(( mysle ze dlugo mi nie przejda emocje :((
pozdrawiam Beata
Uważam, że sprawa nie jest wyjaśniona do końca i nie czujemy się usatysfakcjonowani. Pani tłumaczenie i przekonywanie o niewinności dziwi nas tym bardziej, że nastąpiło dopiero po naszych upartych postach wysyłanych na stronę z naszymi skradzionymi przepisami.
Łatwo jest bić się w piersi, nie przyznając się jednocześnie, że usuwa się nasze listy, wcale nie obraźliwe na Waszym forum, ani nie odpowiada na nasze e-maile.
Wkn
No ale skad mialam wiedziec ze przepisy na naszej stronie sa z waszej strony przepisane? Wlasnie po tym co doszlo do mnie pisalam maila do Was z wyjasnieniem ale co moge zrobic jeszcze? ja administruje kuchnia i chce aby wszystko bylo w porzadku.
no ale WKN ma dalej rację - to tak jakoś dziwnie wyszło i niesmacznie. ale mam nadzieję że szybko się wyjaśni i dojedzie do porozumienia ......
No ale co mam zrobic? Naprawiam szkody wyrzadzone i co jeszcze? :(( Juz opadam z sił, poniewaz sprawa mnie dobila totalnie.
Witam,
Jestem glownym administratorem portal nowadeba.pl, chcialbym wszystkich goroca przeprosic (a glownie autorow strony) za ta cala sytuacje, bylo to wylacznie spowowodowane z mojego niedopilnowania osob trzecich pracujacych przy kuchni. Na emaile, ktore Pan wyslal odpowiedzialem.
Posty zostaly usuniete z prostej przyczyny, nie ma co sie oszukiwac taka sprawa nie przynosi dobrego zdania... innych,
dlatego prosze jeszcze raz o wybaczenie i cierpliwosc poniewaz w przeszukiwaniu i wywalaniu tych przepisow jeszcze troszke zejdzie, chodz jest juz ku koncowi z tego co widze.
Pozdrawiam
Lukasz Klejnberg
lukasz@poczta.helionet.pl
http://nowadeba.pl
Adminstrator portalu nowadeba.pl
Użytkownik lknd napisał w wiadomości:
> Jestem glownym administratorem portal nowadeba.pl,
> Posty zostaly usuniete z prostej przyczyny, nie ma co sie oszukiwac taka
> sprawa nie przynosi dobrego zdania... innych,
>
No, proszę Pana, skoro tak wygląda sprawa, to niestety tym bardziej jesteśmy zdegustowani.
Uważamy, że zostaliśmy potraktowani lekceważąco i ponownie żądamy zamieszczenia oficjalnych przeprosin na Państwa stronie wraz z wklejoną treścią naszego postu wysłanego na forum Waszej strony. Postępujecie nieuczciwie, kreujecie zafałszowany wizerunek strony, pozbywając się prawdziwych informacji, które stawiają Waszą stronę w niekorzystnym świetle. To co wysłaliśmy zawierało tylko prawdę przekazaną w dodatku w kulturalny i zgodny z normami sposób.
Czekamy na odzew, jeżeli nadal będziecie stawiać sprawę w ten sposób, będziemy zmuszeni poinformować klientów Państwa strony o nieuczciwym sposobie załatwiania przez Was takich problemów. Myślę, że niejedna osoba i portal będzie zainteresowana.
Wkn
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
... kreujecie zafałszowany wizerunek strony, ...
Nerwami niczego nie zalatwimy, latwo dzialac impulsywnie i pod wplywem chwili. Nie rozumiem dlaczego zafalszowany??
Wszystko przeciez da sie zalatwic i czy musi byc az taki rozglos?
Użytkownik beta_ napisał w wiadomości:
> Nerwami niczego nie zalatwimy, latwo dzialac impulsywnie i pod wplywem chwili.
> Nie rozumiem dlaczego zafalszowany??
>
> Wszystko przeciez da sie zalatwic i czy musi byc az taki rozglos?
Nie działamy impulsywnie, lecz konsekwentnie, a to zdecydowana różnica. Jeżeli Pani nie wie, co znaczy zafałszowany, to proponuję skorzystanie ze słownika i poprzez analizę porównawczą stwierdzenie, dlaczego dotyczy to załatwienia przez administratora Waszej strony sprawy bezprawnego skopiowania naszych przepisów i zdjęć.
My już określiliśmy kilkakrotnie i bardzo wyraźnie nasze stanowisko, proszę zamieścić oficjalne przeprosiny na Państwa forum wraz z wklejonym, dwukrotnie wycinanym naszym postem, który umieszczaliśmy w wątku "Parę słów o stronie" - a który za każdym razem tajemniczo znikał. Dziwne rzeczy się u Was dzieją, cenzura niemal rodem z Orwellowskiego "Roku 1984", w którym gazety żeby nie "zanieczyszczać" środowiska znikają po 24 godzinach - Wy jesteście nawet lepsi, utylizujecie korespondencję najpierw po niecałych dwóch godzinach, następnie już po 30 minutach, brawo za czujność! Wielki Brat ma dobre oko.
pozdrawiamy, uważając dyskusję za zamkniętą i oczekujemy krótkiej odpowiedzi
Wkn&Pampas
Dobrze, umieszcze post na forum ale te ktore skoasowano juz nie odzyskamy niestety :(((
Napisze od siebie posta o zaistnialej przykrej sytuacji
Jak już zostało to powiedziane, a ja potwierdzam, usuwanie wiadomości dla uzyskania określonego celu (tu: zachowanie kryształowego wizerunku portalu nowadeba.pl) nie jest chwalebne - czasem warto upaść, by móc się podnieść. A kasowanie - to tylko ucieczka przed prawdą i oszukliwanie samych siebie, proszę Państwa, a co gorsza oszukiwanie innych (powtórzę: proszę Państwa).
Jak widac serwis "Wielkie Żarcie" jest otwarty na dyskusje, czego i Państwu życzę.
a skoro są tu obecni to jeszcze pytanie do administratorów nowadeba.pl:
Czy wobec osoby/osób, które skopiowały przepisy z WŻ zostaną wyciągnięte konsekwencje?
shiludek
......... \/ .........
........ /..\ ........
.--o00- \-00o--.
......................
..... shoffix .....
......................
Użytkownik beta_ napisał w wiadomości:
> Dobrze, umieszcze post na forum ale te ktore skoasowano juz nie odzyskamy
> niestety :(((
Ależ to naprawdę żaden problem. Bardzo się cieszymy, że powoli, bardzo wyboistą drogą, ale jednak dochodzimy do porozumienia. Na szczęście zachowaliśmy treść postu, który próbowaliśmy bezskutecznie zamieścić na Waszym szwankującym pod względem administracyjnym forum.
Bardzo proszę, oto jego treść, wystarczy skopiować i wkleić na Waszej stronie. Jeżeli jednak znów będą mieli Państwo problemy i treść uparcie nie będzie się chciała skopiować, to oczywiście służymy radą i pomocą w każdej wolnej chwili.
"Gratulujemy autorom strony samodzielności w jej prowadzeniu! Jeżeli postępuje się tu podobnie jak w naszym przypadku, to chyba uczestniczycie w wielkim plagiacie i łamaniu praw autorskich.
Naprawdę żal mi twórców tej "cudownej " strony, że nie stać ich na odrobinę wysiłku i muszą się uciekać do kopiowania całych stron, w których przygotowanie wkłada się sporo czasu i serca.
Tak się stało w naszym przypadku - przepisy ze strony wielkiezarcie.com zostały po prostu skopiowane wraz ze zdjęciami na tutejszą podstronę kuchenną. Nie przypominamy sobie, żebyśmy kiedykolwiek wyrazili na to zgodę, wręcz przeciwnie, na naszej stronie umieściliśmy wyraźną informację, że przepisy są chronione prawami autorskimi i nie życzymy sobie ich rozpowszechniania bez naszej zgody!!!
Zdegustowani Wkn&Pampas"
Prosze nie zapomnieć dopisać, że ta treść jest odtworzona na nasze wyraźne życzenie, spowodowane dwukrotnym kasowaniem jej przez Państwo.
Radzimy też przejrzeć pozostałą zawartość strony, bo nie wiadomo, czy na innych podstronach nie łamane są bez Państwa wiedzy prawa autorskie.
Pozdrawiamy Wkn&Pampas
> ... Pani tłumaczenie i przekonywanie o niewinności dziwi nas
> tym bardziej, że nastąpiło dopiero po naszych upartych postach wysyłanych na
> stronę z naszymi skradzionymi przepisami. ...
> Wkn
Napisze o tym raz jeszcze: Nie mialam zielonego pojecia o tym ze Wasze przepisy sa na naszej stronie. Ja tego bym nie zrobila - czyli kopiowanie cudzych rzeczy. Jednak sa tacy ktorzy nie zwracaja na to uwagi lub nieswiadomie to czynia /nie wiem/ nie bede usprawiedliwiala tu nikogo ja mowie o swoim stanowisku i o sobie. Moze sie powtarzam ale place za czyjes bledy w tym momencie. Zaraz zareagowalam jak sie dowiedzialam o tej przykrej sprawie.
Beata
Rozumiem Pani zdenerwowanie, proszę jednak zrozumieć nasze niezadowolenie ze sposobu, w jaki się nas traktuje. Nie żądamy przeprosin od Pani, ale od osób prowadzących portal, którzy załatwiają sprawę w nieuczciwy sposób, wygodnie pozbywając się tych onformacji, które mogą "zaszkodzić" wizerunkowi strony. Napisałam już w tej sprawie odpowiedź administratorowi Państwa strony, który w magiczny sposó zdołał wysłać post na nasze forum i usunąć nasz post ze swojego forum, nie potrafi jednak nic wysłać na swoje forum. Bardzo smutne, naprawdę.
Wkn
mysle ze obawia sie tego iz inni sie o tym dowiedza a ja uwazam ze moze jednak zalatwmy to miedzy nami, mnie w jakis sposob tez to dotyczy :( i ubolewam nad tym. czy musi byc rozglos? Skoro post zostal usuniety to tylko z obawy ze inni sie dowiedza /pisze to co mysle/ nie bronie tu nikogo ale placimy teraz za cudze bledy. My tez jestesmy zdegustowani tym ze na naszej stronie pojawily sie przepisy pochodzace od Was :(( naprawde mi przykro. Czy naprawde nie mozemy tego zalatwic miedzy nami?
a ja chcialabym sie dowiedziec co to znaczy "cudze bledy", ktorego to sformulowania Panstwo wielokrotnie uzyliscie..
jesli ani administrator strony ani administrator dzialu nie popelnili bledu, to KTO i za CZYJA zgoda wprowadzil te przepisy na strone???
> Rozumiem Pani zdenerwowanie, proszę jednak zrozumieć nasze niezadowolenie ze
> sposobu, w jaki się nas traktuje. Nie żądamy przeprosin od Pani, ale od osób
> prowadzących portal, którzy załatwiają sprawę w nieuczciwy sposób, wygodnie
> pozbywając się tych onformacji, które mogą "zaszkodzić" wizerunkowi strony.
> Napisałam już w tej sprawie odpowiedź administratorowi Państwa strony, który w
> magiczny sposó zdołał wysłać post na nasze forum i usunąć nasz post ze swojego
> forum, nie potrafi jednak nic wysłać na swoje forum. Bardzo smutne,
> naprawdę.
>
> Wkn
Spojrzmy prawdzie w oczy: zauwazony post zostal wykasowany z przyczyny takiej iz inni dowiedzieliby sie ze taka sytuacja zaistniala, (po czesci rozumiem administratora - moze zadzialal impulsywnie)
Przykro nam ze taka sytuacja zaistniala :((
ups...jejku ja juz sie w to nie mieszam. Błagam dojdzcie do porozumienia :) zaraz koniec roku .......eeeee no co jest? ....sprawa musi się wyjaśnić i musicie się dogadać - Ty i Oni - My i Wy - nasza stronka i wasza stronka - jedno co nas łączy to gotowanie - a to już coś.
{gossip} no i się wyjaśniło. to dobrze.
No wlasnie nie wiem tego do konca :((( Sprawa jest przykra i juz sama nie wiem co mam powiedziec jeszcze :(
Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze. Gotów jestem uwierzyć, że nasze przepisy ("nasze" mam na myśli WŻ-towskie) dostały się na Waszą stronę przez pomyłkę, niedopatrzenie, niewiedzę czy tym podobne. Bulwersuje mnie jednak fakt dlaczego umieszczacie wyjaśnienia na naszym forum. Na Waszym na ten temat cisza. Wasza strona w oczach Waszych użytkowników jest nadal czysta i nieskalana. Niech nadal wszyscy myślą, że takie występki mogą się zdarzyć wszędzie Tylko nie u Was.
Tego typu postępowanie jest w moich oczach o wiele bardziej naganne niż samo kopiowanie przepisów.
Bahus
Przykre !!!!!
Chcialem sie przekonac jak to jest naprawde, jak ta strona dziala, kto tam zamieszcza przepisy - ale nie udaje mi sie tam wejsc.
Jedno jest pewne- tlumaczenie i Beaty i Lukasza jest jakies pokretne. Nie rozumiem kto te przepisy tam umiescil ??????????
I czemu Beata i Lukasz uwazaja, ze tylko TUTAJ na WZ mozna z nimi polemizowac i sluchac przeprosin????????
Pokajajcie sie na swoim podworku bo na mim pojawil sie smrodekn a nie na WZ.
Gorą Wkn i pampas !!!!!!!!!!!!!!
Gorą WZ !!!!!!!!!
dopiero dziś wpadłąm na naszą stronkę im jestem wkurzona tym co tu czytam, to świństwo tak się zachowywac, udałam sie na wymieniona przez WKN strone i tam pisze że jest ona w przebudowie i jest zamknięta na jakieś 5 dni. ciekawa jestem co oni wymyślą- te prosiaki, pozdrawiam Was inka21
http://forum.nowadeba.pl/viewtopic.php?t=266&postdays=0&postorder=asc&start=0
To chyba zamyka ten przykry temat.
Klio
mam w ulubionych zestaw stron kucharskich przepisy powtarzają się na wszystkich portalach na tym też jak będę miała czas to wypunktuję które co do przecinka więc o co chodzi bo nie wiem