O tak tak, plany są... 3-4 dni w Pradze a pozostałe wolne, tradycyjnie, marsz na Śnieżkę. Łażenie po górach. No i obowiazkowo noclegi w Samotni!! Cudnie tam. Polecam!
My standardowo od majówki zaczynamy sezon Caravaningowy który trwa u nas od maja do października.
Wyjeżdżamy na mazury-Giżycko/Strzelce.
Tam spędzamy większość urlopów wakacyjnych. W tym roku planujemy wyjechać na miesiąc.
A nasza majówka będzie trwała od 26 kwietnia do 8 maja :D
Dopisano 12-04-13 11:08:09:
A ja się jeszcze trochę pochwalę :D
Dla nas mazury to miejsce gdzie możemy się w pełni odprężyć zrelaksować... Mmmm.... i ten zapach gdy wjeżdżamy na Camping. Żadne jezioro nie pachnie tak jak Niegocin.
Oby jak najszybciej minęłą .. Wielka Spendówka ...:) .Wzdragam się na samą myśl :sklepy pełne kilentów , ba sezon grilla czas zacząć , drogi pełne szalonych matocyklistów + pospolite pijaczki kmiakadze za kierownicą ....Wszelkie ośrodki obłożone na max . Przeżyć w spokoju byle do normalnego spokojnego 7 , 8 maja .. ))
Coś kulinarnego zapalnuje jakaś premiera .... moze tort truflowo - pomarańczowy i spacer gdzie ... ludzia brak -:)
megus..swiete slowa!!!!!! a poza tym...co to kurna za Majowka jak 30.04, 2 i 4 maja trzeba do roboty leciec? eh slow brak na te niby dlugie weekendy! ;( no i te spendy ludzi, o ktorych piszesz...niczym bydlo...doslownie tak to odbieram..;/ wcale mnie te dni nie ciesza, wcale..
U nas w pracy jest tzw.ruchomy grafik, świątek i piątek. Tak więc nie wiem jak to się u nas ułoży. Samo łażenie daje wiele radości, takie po lesie i nad jeziorem :) Bez względu na pogodę :)
Cerekm, więcej optymizmu :) Miło posiedzieć w domu, wyspać się, spotkać się ze znajomą/mymi, może jakiś rower czy dłuuugi spacer, jeśli siedzisz za biurkiem :)
Taka majówka to nie koniec świata, a ludzie byli, są i będą :) Na pewno znajdziesz fajne, spokojniejsze miejsce :)
Brak drugiej osoby, uczucie osamotnienia też budzi frustracje, nie wiem jak jest u Ciebie...
Najważniejsze i tak jest zdrowie, wszystko inne szybko przemija, majówka również :)
Ciepło pozdrawiam :)
hm..moze i masz racje..?;-) ale wnerwia mnie to buczenie w mediach o dlugich weekendach! a przeciez wszyscy nie mozemy sobie wziac urlopu tak,zeby miec te dlugie weekendy..
Moje dzieci mają wolne w szkole od 28.04 do 6.05
Moje plany to codzienne próby w kościele przed komunia:(
Przyznam,że z niechęcią myślę o majówce. Kolejny "rozwalony" tydzień, nic załatwić nie będzie można, biblioteka znów zamknięta na cztery spusty. Sąsiedzi zaproszą znajomych, będzie dudnić na cały regulator muzyka, przyjadą na działki letnicy,grille, pijackie okrzyki do świtu. W przedszkolu znów grupy łączone, nie ma sensu posyłać dziecka, trzeba więc zapewnić opiekę, a niektórzy muszą pracować mimo wolnego. Oby jak najszybciej minęło te, w tym roku niestety aż dziewięć, dni.
U mnie mały remoncik :) troszkę przemeblowania, troszkę malowania.
To będą moje ostatnie wolne dni ponieważ od 7 maja wracam do pracy po rocznej przerwie, aż się boję. W tym roku jedziemy do Warszawy, pradziadek Agniesi ma urodziny i imieniny w tym czasie i nie może się już nas doczekać. A ponieważ ma ona już pół roku to zrobimu mu tę przyjemność i pojedziemy do nich na tydzień.
Przed Agniesią organizowaliśmy majówkowe grille, to dobra okazja na spotkania z przyjaciółmi i rodziną.
U nas wielkiee sprzątanie w altanie.Robotnicy kończą likwidację hałdy przykopalnianej, to można wszystko posprzatac i odpoczywac na lonie natury.Majówka będzie bardzo pracowita. Pozdrawiam ;))
Plany planami a i tak wszystko będzie zależało od pogody.Też skłaniam się za pracą w ogrodzie.
Urlop od 26.04 do 14.05.2012
10 dni a zyskuję jeszcze 9
wyjazd do Sielpi :) pierwszy raz;)
a ja byłam w Sielpi killka razy,jak byłam piękna i młoda, a i w zeszłym roku zastanawialiśmy się z mężem czy nie wyskoczyć chociaż na parę dni w czasie wakacji,ale zimno była a my mamy ok 60 km,ale ja już tylko piękna...mówimy o Sielpi k.Końskich,prawda?a poza tym kuzyn był z panną w zeszłym roku... ceny jak nad morzem...piwko 12zeta,kebeb 20-25,rybka i fryty 25...w sezonie oczywiście
My z Najlepszym wyjeżdżamy- ale dopiero 9-12.05.Jedziemy do Gołuchowa, bedziemy zwiedzać zamek w Gołuchowie, Kalisz i ...hurtownię skór w Kaliszu (obiekt pożądania Najlepszego- te skóry na buty rycerskie).Młody niańczy pieseczka i koteckową.
to jedziesz w moje okolice;-)))) odwiedzcie tez Ostrów Wlkp.;))
I moje też, mieszkam w gminie Gołuchów :-)
Co roku staram się byc w Gołuchowie, mimo,że mam z domu prawie 400 km
AZ TAK podoba Ci sie w Goluchowie??;)czy masz jakis sentyment? czy rodzine??;)) ja mam zabi skok ale rzadko jezdze;)
Mam rodzine niedaleko ( w Ostrowie też:))
Poza tym uwielbiam park/ogród i piękne zdjęcia się robią tam i pałac jest piekny...za żubrami tylko nie przepadam, ale jeżdżę z dzieckiem i ten punkt programu i tak musi być zaliczony:)
bez wyjazdów, przygotowanie motorówki do sezonu - trzeba zdążyć ze wszystkim nim belona wpłynie do zatoki, oczywiście jakiś grill i piwko jak pogoda dopisze oraz jeden dzień na malowanie pokoju córki jak się nie zagubię w imprezowaniu bo ten czas tak szybko leci w miłym towarzystwie a i znajomych i rodziny dużo
Najbardziej pracowity tydzień- tort na piątek, 3 na niedzielną Pierwszą Kominię i jeden na poniedziałek!!! A ma być gorąco- ciężko będzie ...
3majsiemaja, wygląda na to, ze przez długi weekend raczej nie odpoczniesz. Obejrzałam sobie Twój profil i Twoją imponująca galerię tortów. Przepiękne! Dopracowane, wręcz dopieszczone w najdrobniejszym szczególe. Gratuluję talentu
Dziękuję bardzo!!!
Staram się, jak mogę!!!
Pozdrawiam! ;)
Torty nieprawdopodobnie piękne, naprawdę, w życiu w żadnej cukierni nie widziałam nic równie zachwycającego. To nie po chrześcijańsku z mojej strony, ale szczerze zazdroszczę talentu. Chętnie bym schrupała taki torcik, najbardziej podobał mi się ten z nurkiem.
Zazdroszczę wam tej pogody, nawet jeśli nie macie żadnych planów na ten weekend. U mnie zimno, do 10 stopni na termometrach, do tego przelotne deszcze i strrrasznie zimny wiatr, brrr. Z domu lepiej nie wychodzić
A tak bym sobie poleżała na zielonej trawce i złapała odrobinkę promieni słonecznych
A ja mam wszystko- piękną pogodę, kiełbasę na grila, piwo w lodówce i CHORE DZIECI oto cała moja majówka:(:(:(