Dziś, obchodziliśmy urodziny nasych chłopców, a że urodzili się tego samego dnia, więc jedna imprezka i jedem tort. Chciałam Wam pokazać co przygotowałam oprócz tortu. Nie zdązłam wszystkiemu zrobić zdjęć, bo miałam trochę mało czasu. tort zamek (mój starszy synek ma teraz hopla na punkcie zamków i rycerzy)
parówki z serem w cieście francuskim
Lo Matko ale cuda ! Szkoda ze mnie tam nie bylo, dla Was na szczescie bo bym wszystko zjadla...
Jedna z mam naszych małych gości powiedziała "phhi dla dzieci, to przecież nie warto", podłamałam się trochę, bo naprawdę narobiłam się trochę.
Jak nie dla dzieci to dla kogo? Za kilka lat kiedy chłopcy bęą już mężczyznami, napewno będą opowiadać swoim pociechom jakie rewelacyjne "imprezki" organizowała im mama. I wtedy napewno o żadnej "podłamce" nie będzie mowy ;) Gratuluję pomysłu i zaangażowania i życzę wszystkiego najlepszego twoim małym przystojniakom ;))
rewelacyjne dekoracje, a co do tej matki od "phi" to pozostawie to bez komentarza wspolczuje tylko jej dzieciom, Gratuluje wspaniałych pomysłów jestes super mamą ;-)
A komentarz , który wypowiedziała wasza znajoma swiadczy tylko i wyłącznie o niej . Jestem pewna,ze zazdrości ci talentu ,ze sama nie potrafi zrobic w połowie takiej świetnej imprezy jak Ty i dlatego zachowała sie jak kretynka . Chciala sie dowartosciowac robiąc Tobie przykrośc . Nie bede brzydko na nią pisac bo mnie zbanują, napisze ci w mailu . Jeszcze raz Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej nie przejmuj sie glupia Baba ! pewnie albo za leniwa albo ma dwie lewe rece do takich cudow i zzieleniala z zazdrosci...
Aloiram nie gniewaj się proszę, ale pomysł z owocowymi szaszłykami jest super i muszę go od Ciebie ściągnąć. Obiecuję wspomnieć do kogo należą prawa autorskie. Cmoki na przeproszenie.
--
Pozdrawiam
Dorota
Mariolka....dech mi zaparło ,szczena mi opadła i lezy na klawiaturze !!!!!!! Kobieto ile Ty sie narobiłaś!!!!!!!Galaretki,jezyki, sałatki no coś pięknego!!! A zamek rozłożył mnie na łopatki !!Cudo!!!Cudo!!!!Cudo!!!! Nie wiem co napisac bo siedze i gapie sie w te rewelacyjne zdjęcie !!!Ty sie przeprowadzaj do Krakowa albo ja do Ciebie i otwieramy cukiernie hahahahahahh . Pisz mi tu jak zrobiłas ten zamek bo jest świetny i na pewno kiedys odgapie pomysł.
Zrobiłas swoim chłopakom WSPANIAŁE przyjęcie :))))))
Włożyłas w to mnóstwo pracy, talentu i serca - to widac na każdej fotce :)))))
Ogladając to wszystko raduje się nie tylko oko :) - ja cały czas sie usmiechałam :)
Z serca płynace GRATULACJE :))))))))
Opiniami takich "mamuś" się nie przejmuj, to chyba zazdrośc lub... brak rozumienia dzieci - bo dzieci przede wszystkim "jedzą" oczami i jestem pewna, ze nawet za jakis długi czas, chłpcy i ich goście bedą pamiętali każdy smakołyk, który mieli mozność wpałaszowac na tym przyjęciu :))))), a dzieci tej pani.... biedne są....
czysta prawda! Pamietam jak w przedszkolu mojej corki poproszono Matki o upieczenie ciasteczek na spotkanie adwentowe. Ja pomyslalam ze upieke zwykle kruche i ozdobie jakos. Potem plulam sobie w brode bo ozdabiamie figurek z ciasta zajelo mi trzy razy tyle czasu co pieczenie. Bawilam sie z tym do polnocy. Za to moja corcia byla zachwycona i podobno to moje ciasteczka dzieci wybraly za najlepsze. Corka wspomina to do dzis a juz 22 lata panna ma. Taka radosc jej sprawilam i to jest to co zostaje w sercu we wspomnieniach dzieci. Tu nawet nie chodzilo o ciasteczka tylko o to ze corcia czula z jaka miloscia byly zrobione...dla niej.
oj jakie pyszności :)) pewnie każy niejadek wszystkiego spróbował :) jestem pod wrażeniem ...brawo:)) oczywiscie nie zostawie bez komentarza tamtej pani , jest poprostu zazdrosna i tyle , cudeńka zrobiłas jeszcze raz brawo :)))
Boże!! Nigdy w życiu nie widziałam takich pięknych dań!!!! Poprostu rozdziawiłam buzię ze zdumienia!! Czy mogłabyś zdradzić mi kilka swoich sekretów? Moja mama i siostra obchodzą w maju imieniny. Chciałabym do prezentu dołączyć jakiś śliczny smakołyk. Bardzo Cię proszę powiedz mi w co wbijałaś wykałaczki by powstały takie cudne bukieciki? Mam na myśli ten okragły z flagą "sto lat" i ten drugi, który wkleiłaś później. Z góry bardzo Ci dziękuję!
Cieszę się, że Ci się podobają moje danka. Te koreczki to pomysł Ave http://wielkiezarcie.com/przepis22189.html wbijałam wykałaczki w kapustę:-), a te owocowe dekoracje, to poprostu doniczka wyłożona taką suchą pianką z kwiaciarni (nie wiem jak fachowo to się nazywa) i owoce nadziewane na patyczki do szaszłyków. Wszystko proste do wykonania i efektowne w finalnym wydaniu. Pozdrawiam.
Dziękuję za szybką odpowiedź! Z tą kapustą i pianką z kwiaciarni to super pomysł!! Pozdrawiam cieplutko!!
Aloiram ta gabka to oasis lub poprostu zapytac o gabke do sztucznych kwiatow(jest tez do zywych kwiatow oasis).Gratuluje pomyslow i dan dla dzieciakow
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa i zyczenia dla moich chłopców :-))
Wszystko jest śliczne. Masz talent. Nie przejmuj się tym co powiedziała jedna z mam. Zwyczajnie Ci zazdrości. Kiedy moje córki były małe na każde urodziny starałam się wymyślić coś fajnego. jakieś sałatki, domki z herbatników czy wesołe kanapki. Do tego dzień przed imprezą cały dom był dekorowany balonikami, serpentynami itp. Córki i ich goście byli zachwyceni. Oboje z
mężem organizowaliśmy maluchom różne konkursy a nagrodami były wafelki, lizaki itp. Oczywiście nagrodę dostawało każde dziecko. Młodsza córka urodziny obchodzi w styczniu i na jej imprezie obowiązywał strój karnawałowy. Kilka takich imprez mamy uwiecznonych na taśmie video.
przepiękne, dużo pracy Cię to kosztowało, ale warto było, dzieci na pewno były szczęśliwe
piekne i smakowite :) napewno dzieci były zachwycone :) gratuluje pomysłu, checi
jezeli mozna to małe pytanko :) na czym zrobionesa te kanapki? na chlebie cieniutkim i powycinanae foremkami? czeka mnie własnie mała imprezka w niedziele dla chłopców ..
cieszę się, ze Ci się podobają :-)) Kanapeczki są na cienkim chlebku, powycinane foremkami do ciastek.
Widziałam kiedyś w tv jak ktoś robił takie kanapki z chleba tostowego, który wcześniej został rozwałkowany do pożądanej grubości.
Śliczności , chłopcy ( synkowie Aloiram ) - gratuluję Wam pomysłowej i troskliwej mamy , i wszystkiego najlepszego życzę
Mariolu - czy można naśladować pomysły ? pozdrawiam
Bergamotko2, dziękuję za miłe słowa :-)) Oczywiście, możesz powielać te pomysły, w większości nie są moje:-)) Poprostu, gdzieś coś widziałam:-) Pozdrawiam.
Luckystar, ale się uśmiałam :-)) Oczywiście, że mogę Cię zaadoptować :-)) Będę Ci wyprawiać huczne imprezki.. Dziękuję za miłe słowa.
Jeju jakie cuda. sliczny bukiet z owoców :) zazdroszczę talentu.Pozwolisz że odgapię bukiecik na pierwsze urodzinki mojej królewny które już za miesiac :)
Same wspaniałe rzeczy zrobiłaś.Bardzo dużo pracy Cię to kosztowało, wiem coś na ten temat. Tę górę dobrego robiłam na I-szą komunię św, wnuka, do pomocy miałam 2 starsze wnuczki.napracowałyśmy się bardzo, Trzeba było widzieć roześmiane oczka wnuka gdy to zobaczył!Aż serce się radowało gdy spojrzałam w te jego oczka. Wielkie gratulację dla tak Wspaniałej Mamy! dużo dobrego dla chłopaczków,
Ja też robiłam koreczkową górę Ave na komunię:) Moim zdaniem jest to świetny pomysł i pięknie wygląda.
Cieszę się, że Ci się podobają moje danka.Te owocowe dekoracje, to poprostu doniczka wyłożona taką suchą pianką z kwiaciarni i owoce nadziewane na patyczki do szaszłyków. Owoce maczam w płynnej zimnej galaretce, by ładnie błyszczały. Wszystko naprawdę proste do wykonania i efektowne. Pozdrawiam.
Dawno, tego nie widziałam:-)) dziekuję za nowe miłe słowa.
Witam:)
Super :) ja w sobotę wyprawiam córci 7 urodzinki i własnie szukałam natchnienia..z pieczenie jest u mnie na bakier ale reszta ..no zwyczajnie odgapie od Ciebie.
Pozdrawiam
jesteś niesamowita. Gratuluje Ci pomysłów i wykonania. Widać że dużo pracy i serca w to włozyłaś. I nie przejmuj sie głupimi babami, to zazdrość przez nie przemawia.